29 Mart 2023 12:30
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mart 2023 13:03

Erdoğan, muhalefeti hedef aldı, seçim sonrası kabinede yeni isimler olacağını söyledi

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Muhalefeti "terörü meşrulaştırmakla" suçlayan Erdoğan, elektrik ve doğal gazda indirim yapılacağını duyurdu.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu. HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakına katılmasına Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle eleştiriler sürerken konuşan Erdoğan, muhalefeti "terörü meşrulaştırmakla" suçladı. Erdoğan ayrıca elektrik ve doğal gazda indirim yapılacağını duyurdu. İstifa etmeden aday olmaları tepki çeken bakanlara dair de konuşan Erdoğan, "Bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri inşallah 14 Mayıs’tan sonra Mecliste sürdürecekler. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz" dedi.

Seçimler öncesi atacakları çeşitli adımları açıklayan Erdoğan, "Elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. Sanayicilerimizin kullandığı doğal gaz tarifesinde yine nisan ayından itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz. Sanayicilerimizi desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

"Akkuyu'daki nükleer güç santralimize 27 Nisan tarihinde yakıt yükleyerek resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız.

TTK'ye bin yeni madenci alarak hem madencilere olan şükranımızı ifade edeceğiz hem de üretimi artırarak ekonomimize katkı sağlayacağız.

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda seferlerin başlama heyecanını yaşayacağız. Adam Sivaslı ama 'Hızlı trene ne gerek var' diyor. Bu adam da işte malum, altılı masanın içinde.

Emekli maaşlarının alt sınırını 7 bin 500 liraya yükselten düzenlemeden yaklaşık 42 bin güvenlik korucumuzun da istifade etmesini sağlıyoruz."

"KOALİSYON SİYASİ MEVTA OLACAK" İDDİASI

Seçim sürecine değinen Erdoğan, şu sözleri sarf etti:

"Seçim süreci 10 Mart'ta aldığımız seçimlerin yenilenmesi kararından sonra YSK'nın belirlediği usullere göre ilerliyor. Önceki gün itibarıyla cumhurbaşkanı adayları belli oldu. YSK'nın açıklamasına göre 4 cumhurbaşkanı adayı bulunuyor. Bu gelişmenin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Biz milletimize ve ferasetine güveniyoruz.

'Türkiye Yüzyılı'nın inşasına kimse set vuramayacak. Bizzat kendi ifadeleriyle 'kumar masası' olan, birbirlerine pusu kuran 7'li koalisyon kesin bir yenilgiye uğrayıp siyasi mevta olacak.

Muhalefetin bencil tavrına rağmen biz kendi hassasiyetimizden taviz vermeyeceğiz. Bu dönemde bile çıkar peşinde koşanlara itibar etmeyeceğiz. Varsa bir hadsizlik gerekli cevabı vereceğiz. Yalanlarla milletimizin kafasının bulandırılmasına rıza göstermeyeceğiz. Ne partimizin ne de ittifakımızın ne de milletimizin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz. Karşımızdakiler ne kadar alçalırsa alçalsın biz milletimize karşı kardeşliğin, hakkın ve hakikatin diliyle konuşacağız."

HÜDA PAR İLE İTTİFAK YAPAN ERDOĞAN: "TERÖR ÖRGÜTLERİNİN MEŞRULAŞTIRILMAYA ÇALIŞTIRILMASINI KABUL ETMİYORUZ"

HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakına katılmasına Hizbullah ile ilişkisi nedeniyle eleştiriler sürerken konuşan Erdoğan, muhalefeti "terörü meşrulaştırmakla" suçladı:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin, yardımcılıklarının, milletvekillerinin, bakanlıklarının, 'Ne vereyim abime', seç beğen al mantığı ile dağıtıldığı bir işporta tezgahına döndürülmesinden rahatsızız. Seçimlerde ittifak haktır ama devletin yönetim kademelerini ayağa düşürmek, at pazarlığına çevirmek pespayeliktir. Terör örgütlerini koltuklarının altına alan siyaset anlayışını reddediyoruz. Siyasi cambazlıklarla terör örgütlerinin meşrulaştırılmaya çalıştırılmasını kabul etmiyoruz. PKK ile FETÖ ile karanlık mahfillerle yürünen yolun hayra çıkması mümkün değildir.

'Sana söz baharlar gelecek' diyenler bu zihniyetle ancak Kandil’e, Pensilvanya’ya ülkemize kin ve nefretle bakan kimi başkentlere bahar getirebilir. Bunların baharı da milletimiz için kara kıştan beterdir. Böyle bir ihtimalin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını bilmekle birlikte biz ikazımızı tekrar ifade ediyoruz. Milletimizin 14 Mayıs'ta da en isabetli kararı vereceğinden şüphe duymuyoruz."

"SEÇİMLERİ KAZANDIKTAN SONRA KABİNEDE YENİ İSİMLERE GÖREV VERECEĞİZ"

"YSK'nin takvimine göre 9 Nisan'da aday listelerimizi teslim edeceğiz. 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle aday listelerimizde yeni isimler de yer alacak. Arkadaşlarımızın bir kısmıyla ise önce aday, sonra milletvekili olarak devam edeceğiz. Bu bir bayrak yarışıdır.

Bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri inşallah 14 Mayıs’tan sonra Mecliste sürdürecekler. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz."

ASGARİ ÜCRETE SEÇİME KADAR ZAM YOK

Erdoğan, TBMM'den ayrılırken, gazetecilerin "Asgari ücrete ara zam söz konusu olacak mı" sorusuna, "Bütün bu zamların hepsini zaten açıkladık, hayırlı olsun" karşılığını verdi. "Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek" sorusu üzerine Erdoğan, "Temmuzda var" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir ve çevre illerin yüksek kesimlerinde kar etkili oluyor

SONRAKİ HABER

Afet-Çocuk Sivil Koordinasyon Ekibi: 'Kimliği belirlenemeyen' çocuklar nerede?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...