29 Mart 2023 12:27
Son Güncellenme Tarihi: 29 Mart 2023 15:42

Asgari ücrete seçime kadar zam yok

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya tamamlanmasının ardından seçimler öncesi asgari ücrete ara zam yapılabileceği iddiaları gündeme gelmişti. Erdoğan, seçime kadar zam olmayacağını söyledi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yeni bir zam yapılıp yapılmayacağına yönelik "Enflasyonda düşme eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden değerlendirmeye gerek duyulmaz, şu an gündemde değil" dedi.

 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın 2023 yılı Mart ayı sonuçları yayınlayan Türk-İş ise 4 kişilik ailenin açlık sınırının 9 bin 590, yoksulluk sınırının da 31 bin 241 lira olduğunu açıkladı.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya tamamlanmasının ardından seçimler öncesi asgari ücrete ara zam yapılabileceği iddiaları gündeme gelmişti.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilgin, "Asgari ücrete ara zamla ilgili gündemimizde bir şey yok, temmuzda enflasyonda düşme eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden değerlendirmeye gerek duyulmaz, şu anda gündemimizde değil” dedi.

En düşük emekli maaşının 7500 liraya tamamlanması sonrası bu rakamdan yüksek alanlar için de zam beklentisi oluşurken, Bakan Bilgin, "Gündemde kademeli artış yok” diye konuştu.

"TEMMUZDA VAR"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise TBMM'den ayrılırken, gazetecilerin "Asgari ücrete ara zam söz konusu olacak mı" sorusuna, "Bütün bu zamların hepsini zaten açıkladık, hayırlı olsun" karşılığını verdi. "Asgari ücretliler yıl sonunu mu bekleyecek" sorusu üzerine Erdoğan, "Temmuz'da var" dedi.

(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanlığının iddiası: "Erdoğan'ın aday olmasının önünde hiçbir engel yok"

SONRAKİ HABER

Nurdağı'nda yıkımın sorumlularından Müteahhit Yunus Kaya, firari dönemde 4 günde 85 aracını satmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...