29 Mart 2023 11:50

Prof. Dr. Aziz Çelik: 7,500 TL'nin altında alan emekliler Temmuz'da enflasyon zammı alamayabilir

Twitter hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Aziz Çelik, “Tehlike şudur: 7,500 TL'nin altındaki milyonlarca emekli Temmuz'da enflasyon zammı alamayabilir” dedi.

Tutanak Prof. Dr. Aziz Çelik'in Twitter paylaşımından alınmıştır.

Paylaş

“En düşük emekli aylığının 7,500 TL'ye tamamlanması ne anlama geliyor?​”  başlığıyla Twitter hesabından paylaşım yapan Prof. Dr. Aziz Çelik, “Tehlike şudur: 7,500 TL'nin altındaki milyonlarca emekli Temmuz'da enflasyon zammı alamayabilir” dedi.

AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın Meclis’teki “En düşük emekli aylığı da temmuz zammı kök aylık üzerinden yansıtılacak. Kök aylık 4 bin liraysa yüzde 40 zam varsayımıyla emekli aylığı 5,600 lira olacak ama 7,500 lira almaya devam edecek” söylemini hatırlatan Çelik, “Kök aylıklar 7,500 TL olmuyor.  Farkı Hazine tamamlıyor. Temmuz'da zamlar 7,500 TL üzerinden değil kök aylık üzerinden yapılacak. Yeni düzenleme sonucu 7,500 TL alanlar (eğer temmuz 2023'te  yeni bir tamamlama işlemi olmazsa) enflasyon zammını kendi daha düşük olan kök aylıkları üzerinden alacak ve çoğu 7,500 TL almaya devam edecek” İfadelerini kullandı.

(EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay’da depremin 50'nci gününde enkazdan cenaze çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Antalya'nın Falezler bölgesi "hayalet ağlar"a teslim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...