25 Mart 2023 17:41

Sanatçılar Tomruksuyu’da çocuklar için kurulan eğitim alanını ziyaret etti

Sanatçı ve yazarlar Hatay’ın Samandağ İlçesi’ne bağlı Tomruksuyu köyünde gönüllülerin köyde kurduğu eğitim alanını ziyaret etti.

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Antakya Sanat Derneği ve Türk Tabipleri Birliği Ali Özyurt Kültür Edebiyat Sanat Kolu’nun çağrısı ile bir araya gelen sanatçı ve yazarlar Hatay’ın Samandağ İlçesi’ne bağlı Tomruksuyu köyünde gönüllülerin köyde kurduğu eğitim alanını ziyaret etti.

“ACİL İHTİYAÇLARDAN SONRA ÇOCUKLAR İÇİN EĞİTİM ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Kollektif Koordinasyon Derneği gönüllüleri, ilk günden itibaren gönüllülerin Tomruksuyu Festival Alanı’nda kurdukları dayanışma merkezinde yaklaşık bir ay boyunca köylülerle dayanışma amacıyla erzak ve yiyecek sağlamak için dayanışma çadırları kurdu. Bedii Sabuncu Anadolu Lisesinde erzak dağıtımı devam ederken festival alanı gönüllü öğretmenlerle eğitim alanına çevrildi. 

Gönüllülerin oluşturduğu alan yurtiçinden ve yurtdışından gelen gönüllülerin, belediyelerin, derneklerin çabası ile bin çocuk kapasiteli oyun ve derslik alanı olarak hizmet veriyor. Alanda 7 adet derslik çadırı, 2 ana sınıfı çadırı, psikososyal destek çadırı ve kütüphane çadırı yer alıyor. Tiyatro, drama, palyaço, illüzyon gösterileri, uçurtma şenliği ile ebru sanatı, resim, bilim atölyeleri gibi etkinlik ve dersler gönüllü öğretmenler tarafından yürütülüyor.

Festival alanını gezen sanatçılar ve hekimler çocuklarla oyun oynadı. Toomruksuyu’ndaki dayanışmayı tebrik eden aydınlar çocukların eğitimi için örnek bir çalışma yapıldığını ve ihtiyaç duyulması halinde dayanışma içerisinde olacaklarını ifade ettiler.

(Hatay/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tunus açıklarında 9 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hasan Cemal Yeşil Sol Parti’den aday adayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...