24 Mart 2023 20:55

Gözaltılara tepki gösterenler "Kürtçe konuşarak halkı galeyana getirmek" iddiasıyla ifadeye çağrıldı

Karayazı'da Nuri Kanat ve çocuklarının polislerce darbedilerek gözaltına alınmasına tepki gösteren 3 kişi, "Kürtçe konuşarak halkı galeyana getirmek" iddiasıyla ifadeye çağrıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Erzurum’un Karayazı ilçesinde bulunan Cumhuriyet Caddesi'nde polis, seyyar satıcılık yapan Nuri Kanat ve biri engelli olmak üzere iki erkek çocuğunu darbedip gözaltına almasının ardından, 3 kişiyi daha gözaltına alındığını belirtti.

Aktarılan bilgilere göre, Kanat ve çocuklarının polislerce darbedilmesi sonrası çevrede bulunan yurttaşlar, polise tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine polis, Kanat ve iki çocuğunu gözaltına aldı.

Olaydan sonra polislerin Servet Kamış, Abdullah Kollu ve Faruk Kollu'yu "Kürtçe konuşarak halkı galeyana getirmek" ve "halkı ayaklanmaya çağırmak" iddiasıyla ilçe emniyet müdürlüğüne ifadeye çağırdığı ileri sürüldü. Gözaltına alınan Kamış ve Abdullah ile Faruk Kollu'nun ilçe emniyetindeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları belirtildi.Öte yandan, polis şiddetine maruz kalan Nuri Kanat ve çocuklarının hâlâ ilçe emniyet müdürlüğünde tutuldukları ifade edildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Samsun Emek ve Demokrasi Güçleri: Dayanışma yaşatır rant öldürür

SONRAKİ HABER

Binaları yıkılan depremzedelere borç, inşaat tekellerine rant müjdesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...