24 Mart 2023 16:00

Enkazdan çıkartılan 3.5 yaşındaki Furkan kayıp: Çocuğumu tarikatlar mı kaçırdı?

Adıyaman’da enkazdan sağ kurtulduğu belirtilen 3.5 yaşındaki oğlu Furkan’dan günlerdir haber alamayan Uğur Alsan, oğlunun tarikatlar tarafından kaçırıldığından şüpheleniyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası enkazdan çıkarılan çocukların akıbetine dair tartışmalar sürüyor. Yüzlerce çocuğun tarikatlara verildiği ortaya çıkarken, halen kendilerinden haber alınamayan birçok çocuk bulunuyor. 3.5 yaşındaki Furkan Alp Alsan da bu çocuklardan biri. Alsan, depremin ilk günü ailesiyle birlikte Adıyaman’a bağlı Siteler Mahallesi’nde bulunan 2024 Sokak’ta yıkılan evlerinin enkazı altında kaldı. Anne ve karnındaki çocuğu ile bir diğer oğlu Melih (15), enkaz altında can verdi. Baba Uğur Alsan, bina kolonlarının bacaklarına düşmesiyle birlikte sakat kaldı. Çocuklardan İbrahim (6) ve Emir (12) enkazdan yaralı kurtarıldı. Ancak en küçük çocuk olan Furkan’dan depremin ilk gününden bu yana haber alınamıyor.

Baba Uğur Alsan, oğlunun tarikatlar tarafından kaçırıldığından şüphe ediyor. MA'dan Zerrin Sargut'a konuşan Baba Alsan, tedirginliğinin her geçen gün daha fazla derinleştiğini, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kayıp çocuklara dair duyarsızlığının devam ettiğini belirtti.

"KURUMLAR GERİ DÖNÜŞ YAPMIYOR"

Alsan, 3.5 yaşındaki oğlu Furkan Alsan’dan depremden bu yana haber alamadığını, komşuların ve yakınlarının Furkan’ın enkazdan sağ çıkarıldığını kendisine aktardıklarını paylaştı. Alsan, “Komşuların söylentilerine göre oğlum enkazdan çıktıktan sonra nefes alıyor ve nabzı atıyormuş. Beyaz bir Clio marka aracın Furkan’ı Adıyaman Çocuk Hastanesine götürdüğüne dair söylentiler var. Yeğenlerim de aynı hastaneye götürüldü. Onlara ulaşıldı. Furkan’ın refakatçisi olmadığı için ulaşamadık. Hastanede çalışan hemşireler ise, deprem olduktan sonra hastaneye getirilen ilk çocuklardan biri olduğunu söylüyor. Hemşireler, öğlen 14.00’e kadar oğlumla ilgilendiklerini, fakat ikinci depremden hemen sonra hastanenin tahliye edilmesiyle beraber, hiçbir şekilde ulaşamadıklarını söylediler. Polisi, savcılığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dahil bütün kurumları aradım. Hiçbir şekilde geri dönüş yapmadılar, hepsinden şikayetçiyim. Çocuk hastanesinden alınıp ‘400 yataklı devlet hastanesine götürüldü’ deniliyor. Kimin çocuğunu kimden saklıyorlar? Binlerce çocuk kayıp, çocukların fotoğrafları neden sitede yer almıyor?​” dedi.

"ÇOCUĞUM NEREDE?"

Baba Alsan, çocuğunun durumuna dair tedirginliğinin her geçen gün daha da arttığını işaret ederek, “Sağlam olsam bütün kurumları gezer oğlumu bulmaya çalışırım. Ben nereyi arayacağım? Tanıdıkları gönderiyorum, ‘Birinci derece akraba olması gerekiyor’ diyorlar. Çocuğum kaçırıldı mı? Herhangi bir bulgu yok. Sağlık durumu iyiyse, bu çocuk nerede? İkinci depremden sonra da bütün personel hastaneyi terk etti. 24 saat boyunca hastanede kimse yoktu. Ölüme terk edildik. Çocuğum şokun etkisiyle konuşamadığı için adı soyadı kimlik numarası da bilinmiyor, sorgulatamıyorlar. Elinizdeki fotoğraflarla eşleşiyorsa bir açıklama yapın, eşleşmiyorsa ‘yok’ deyin. Baldızım ve kayınvalidem o yaş grubundaki kişilere baktı. Fotoğrafların içerisinde yoktu. Fotoğraf çektirmeden de defnedilmiş olabilir. Hastane 2 gün boyunca kayıt tutmadı. Yetimhaneye mi verdiler, başkasına mı verdiler, yoksa kaçırıldı mı?​”

"BİR AN ÖNCE BULUNSUN"

Oğlunun bulunması için girişimlerinin devam ettiğini ifade eden Alsan, “Her gün Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından oğlumu kimlik bilgileriyle aratıyorum. ‘İşleminiz devam ediyor’ uyarısıyla karşılaşıyorum. 15 gün önce DNA testi verdim, fakat hâlâ geri dönüş yok. Oğlum Melih’in defin işlemi yapıldı. DNA testi yapılmadığı için mezar numarasını bile söylemiyorlar. Oğlumun mezarına gidip dua bile okuyamıyorum. Kayıt yapılmadan nasıl defin yapılıyor? Başkasının çocuğunu, benim çocuğum gibi göstermeyecekleri ne malum? Dini tarikatlar çocuğumu kaçırdı mı? Bölge illerin hepsine sordum. Ankara, İstanbul, İzmir o yaştaki çocukları nereye götürmüşler bilmiyoruz” diye belirtti. Baba Alsan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi sitesinde kayıp çocukların fotoğraflarının paylaşılması gerektiğini belirterek, çocuğunun bir an önce bulunması çağrısı yaptı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da ağır hasarlı 5 katlı apartman çöktü: 1 kişi olduğu şüphesiyle arama yapılıyor

SONRAKİ HABER

HDP’li Eksik, Iğdır’daki yurttaşların yaşadığı hazine arazisi sorununu Meclise taşıdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...