24 Mart 2023 13:28

Barış Akademisyeni Yasemin Karaca 4 yıl sonra beraat etti

'Bu Suça Ortak Olmayacağız' bildirisine imza atan ve kamu görevinden ihraç edilen akademisyen Yasemin Karaca beraat etti. Karaca, "Barış talep etmek suç değildir" dedi.

'Bu suça ortak olmayacağız' yazılı pankart | Fotoğraf: İzmir Dayanışma Akademisi

Paylaş

Fransa’da bulunduğu süreçte pasaportu iptal edilen ve bu sebeple Türkiye’ye giremediği için ifade veremeyen Barış Akademisyeni Yasemin Karaca dün görülen duruşmasında beraat etti.

Gazete Duvard’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, Akademisyen Yasemin Karaca, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra Mersin Üniversitesi’ndeki işinden atıldı, ardından KHK ile kamu görevinden ihraç edildi. KHK çıktığı sırada yurtdışında olan Karaca pasaportu iptal edildiği için Türkiye’ye dönemedi. Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen bir türlü beraat etmeyen Karaca son duruşmada beraat etti.

4 YIL SONRA...

Anayasa Mahkemesi, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiği için bildiriye imza atan çoğu akademisyen beraat etti. Akademisyen Yasemin Karaca ise yurtdışında olduğu için mahkemeye ifade veremedi, bu nedenle de dava süreci uzadı. Mahkeme sürdüğü için de Karaca ne pasaportunu alabildi ne de işe iade davası açabildi.

Karaca hakkında açılan dava dün Mersin'de görüldü. Mahkeme heyeti, Anayasa Mahkemesi'nin kararına atıfta bulunarak Karaca hakkında beraat kararı verdi. Karaca karar sonrası yaptığı açıklamada, "Barış talebinde bulunduğumuz için yargılandığım, 4 yıldır devam eden dava sonucunda beraat ettim. Bu süreçte yanımda olan herkese teşekkür ederim. Barış talep etmek suç değildir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YÖK’e dilekçe: Erdoğan’ın diplomasını paylaşın

SONRAKİ HABER

Erdal Erzincan'dan Muharrem İnce'ye dörtlük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...