23 Mart 2023 16:09

Antakya Medeniyetler Korosu Dayanışma Konseri: Depremin acılarını Anadolu’nun ortak sesiyle dindirecekler

Maraş merkezli depremlerde 7 üyesinin hayatını kaybeden, birçok üyesi de enkaz altından kurtarılan Antakya Medeniyetler Korosu, depremzedelerle dayanışmak üzere ülke genelinde bir dizi konser verecek.

Afiş: Antakya Medeniyetler Korosu

Paylaş

2007 yılında kurulan ve kadrosunda birçok etnik köken, din ve mezhepten amatör sanatçıların yer aldığı Antakya Medeniyetler Korosu, depremde yıkılan şehirlerde yaraların sarılması için dayanışma konserleri düzenliyor.

Antakya Medeniyetler Korosu’nun 7 üyesi Maraş merkezli depremlerde hayatını kaybetmiş, birçok ülesi de ankaz altından çıkarılmış.

Topluluk, konserlerinde depremlerde kaybettiği üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz'ın anısına da şarkılar seslendirecek.

“SEYHAN’DAN ASİ’YE EL BİRLİĞİYLE…”

Koro ilk olarak 28 Mart 2023 Salı günü Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde “Seyhan’dan Asi’ye El Birliğiyle…” sloganıyla sahne alacak.  Anadolu’nun ortak kültürlerinin bin yıldır birlikte dayanışma içinde yaşadıkları mesajının verileceği anma konseri Adana Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi ve kentteki çok sayıda sivil toplum kuruluşunun iş birliğiyle düzenleniyor.

Adana’nın ardından İstanbul’da da aynı amaçla konser verecek olan Koro’nun, sonraki günlerde Anadolu’nun birçok ilinde bu konserlere devam etmesi planlanıyor. İkinci konserini 30 Mart'ta İstanbul Zorlu PSM'de "Dayanışma Sahnesi" adıyla verecek koroya şimdiden 40’a yakın sanatçının destek amaçlı katılacağı belirtildi.

2007 yılında kurulan ve 2008 yılında dernekleşen Antakya Medeniyetler Korosu, dünyanın birçok yerinde de konserler vermişti. Medeniyetler arasında köprü oluşturarak bunu evrensel bir dil olan müzikle anlatmayı amaçlayan Koro, 2012 yılında Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmiş ve 2019-2020’de Kültür Bakanlığı Özel Ödülünü almıştı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dr. Aydın Arı iktisat kongresini değerlendirdi: Güçlü paradigmadan uzak bir ekonomik restorasyon

SONRAKİ HABER

Boğaziçi direnişinin 809’uncu gününde akademisyenler arkalarını 552’nci kez rektörlük binasına döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...