23 Mart 2023 00:18

Emekli maaşı açlık sınırının altında | Erdoğan: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz” dedi.

Fotoğraf: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Çök-Kapan-Tutun Deprem Anı Tatbikatı”na gönderdiği video mesajından ekran görüntüsü alınmıştır.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, “Çalışmamızı yaptık, burada açıklayacağım. Güzel bir müjde vereyim. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 olacak. 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz” dedi.

Emekli maaşı yine asgari ücretin ve açlık sınırının altında kaldı.

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de 7 bin 500 TL’ye tepki gösterdi, Twitter hesabından “7.500 TL emekliyi kurtarmaz. AKP’yi hiç kurtarmaz!” mesajını paylaştı.

 

 

ERDOĞAN YİNE DEPREM SONRASI HIZLI HAREKET ETTİKLERİNİ İDDİA ETTİ

Erdoğan, “Enkazların süratle kaldırılması, bununla birlikte bir taraftan çadırkentler, konteyner kentler, prefabrikler, şimdi de yarın temel atmaya başlıyoruz” dedi.

Depremin ilk dakikalarından itibaren çok hızlı bir şekilde durum tespiti yaptıklarını iddia eden Erdoğan, “Türkiye'nin dört bir yanından ekipleri, araç gereçleri bölgeye sevk ettik” açıklaması yaptı.

DEPREM SONRASI İNŞA SÜRECİ

Uzman uyarılarını dikkate almayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam 40 bin 104 afet konutunun ihalesinin yapıldığını, 6 bin 223 köy evinin yapım sürecinin başladığını söyledi.

“Bir taraftan zemin etüdleri hızla devam ediyor” diyen Erdoğan, “Zemin etüdü doğru yapıldığı, yeterli güçlendirme olduğu takdirde, en önemlisi fay hatlarından uzak bölgeler seçildiği takdirde o bölgelerde inşaatlar yapılabilir. Biz zaten Elazığ depreminin üzerinden 15-20 gün geçtikten hemen sonra artçılar devam ederken temelleri attık. O gün inşa ettiğimiz konutların hiçbirinde hasar meydana gelmedi” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar ise “Kentlerin niteliği de baz alınarak bir inşa süreci gerçekleşmeli. Aksi takdirde yine aynı sıkıntı ve sorunlarla karşılaşırız” diyor.

ÜNİVERSİTEDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Öğrencilerin tepki gösterdiği online eğitimle ilgili de konuşan Erdoğan “Bu konuyla ilgili YÖK'e gerekli talimatları verdik. Şu anda diyoruz ki online sistemle biraz daha devam edelim. Şu anda yurtlarımız bizim çok işimizi görüyor. Bir defa yurt binası güven veriyor. Şartlar yeniden süratle elverişli olursa hibrit eğitim seçeneği tabii ki değerlendirilecektir. Bunun için öncelikle depremzede vatandaşlarımızın güvenle ve huzurla barınabilecekleri kapasitenin oluşturulması gerekiyor” dedi.

BAKANLAR VEKİL ADAYI OLACAK MI?

Erdoğan, “Kabindeki 17 isim milletvekili adayı olacak. Yardımcım Fuat Oktay Ankara'dan aday olacak. 17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz, onları büyükşehirlerden aday yapmayı belirledik” ifadelerini kullandı.

HÜDAPAR 'YERLİ VE MİLLİ’ AÇIKLAMASI

“Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs'tan zaferle çıkacağından ittifak olarak hiç kuşkumuz yok” diyen Erdoğan, HÜDAPAR ittifakına dair, “Cumhur İttifakı'nın yerli, milliliğin, samimiyetin adresi. Şu anda Cumhur İttifakı'nın içerisinde yer alan BBP, HÜDAPAR'la ilgili uydurma yaklaşımlar var. Biz ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Uyum olmasa Cumhur İttifakı'nın içerisinde yol yürümeyiz. Şu anda HÜDAPAR'a yakıştırılmak üzere çirkinlikler var. HÜDAPAR bunları kabul etmiyor, bizim terörle hiçbir ilgimiz olmaz diyor, tamamen yerli ve milli yapı. HÜDAPAR Cumhur İttifakına desteğini önemli ve kıymetli buluyorum. Eğer Karabağ'da, Kızılelma'da buluşabiliyorsak, eğitim, sağlık, adalet, emniyette aynı istikamette buluşabiliyorsak bizim ayrı kalmamız diye bir şey yok. Süreç içerisinde takvimi ayne uygulayabiliyorsak kapımızı kapatmamız mümkün değil. Şurada fazla bir zaman kalmadı” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maraş, Hatay, Malatya ve Adıyaman'da ilçe bazlı eğitim 27 Mart'ta başlayacak

SONRAKİ HABER

Ermenek'te 18 işçinin yaşamını yitirdiği madenin sahibi Abdullah Özbey, AKP'den aday adayı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...