21 Mart 2023 15:55

Esenyurt Belediyesinin ambulansı hasta taşırken haczedildi

Esenyurt Belediyesinin ilçedeki yatağa bağımlı hastalar ve diyaliz hastalarının hastanelere ulaşımını sağladığı Hasta Nakil Ambulansı, hasta taşıdığı sırada haczedildi.

Fotoğraf: Esenyurt Belediyesi'nin gönderdiği videodan ekran görüntüsü

Paylaş

Bir borçtan dolayı hakkında haciz işlemi bulunan Esenyurt Belediyesinin Hasta Nakil Ambulansı, içerisinde hasta varken haczedildi. Resmi plakalı ambulans, bir hastayı Esenyurt’tan İstanbul içerisindeki bir hastaneye taşırken polis ekipleri tarafından durduruldu.

Ekipler, icra borcundan dolayı araçta yakalama olduğunu ve trafikten men edilmesi gerektiğini ifade ederek, kamu yararına kullanılan aracı bağladı. Ambulans içerisinde bulunan hastanın 112 ekipleriyle hastaneye ulaşımı sağlanırken, araç çekiciyle yediemin otoparkına götürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan belediye yetkilileri; İcraya konu olan karara göre, 2017 yılından önce bir şahsın taşınmazına fiilen el konulmasından kaynaklı alacak davası nedeniyle ambulansa yakalama konulduğu belirterek, ambulansın icralık olduğuna dair kuruma herhangi bir tebligat gönderilmediğini de bildirdi.

"TAKDİRİ HALKIMIZIN VİCDANINA BIRAKIYORUM"

Sosyal medya hesabından olaya ilişkin açıklama yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Belediyemizin hasta nakil ambulansı önceki dönemden kalan kamulaştırma borcu nedeniyle içinde hasta varken haciz edildi! Yanlış duymadınız. Bizler komşularımızın sağlığı için gece gündüz demeden çalışırken, sağlık en temel insan hakkı iken bu yapılan Esenyurtlulara zulümdür. Takdiri halkımızın vicdanına bırakıyorum" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP ve MHP, Erdoğan'ın adaylığı için YSK'ye başvurdu; itirazlar için "Geçin bunları" dedi

SONRAKİ HABER

Emek Partisi Kocaeli Büyükşehir önünden seslendi: Mutlu şehir deprem dirençli şehirdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...