25 Nisan 2011 08:18

ÖDP: Ferman YSK’nın sokaklar bizim

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Özgürlük ve Dayanışma Partisini (ÖDP) ‘eksik evrak’ gerekçesiyle seçim dışı bırakmasına ÖDP tarafından Fatsa’da yapılan basın açıklamasıyla tepki gösterildi.Seçim dışı bırakılmalarını eleştiren ÖDP Yöneticisi Sebahattin Akyazı, “YSK&rsquo

ÖDP: Ferman YSK’nın sokaklar bizim
Paylaş

Seçim dışı bırakılmalarını eleştiren ÖDP Yöneticisi Sebahattin Akyazı, “YSK’nın kararına gerekçe oluşturan eksik belgelerin tamamı kendilerine teslim edilmiştir. Ancak YSK ‘zaman geçti’ gerekçesiyle belgeleri değerlendirmeye almayarak veto kararında ısrar etmiştir.” dedi.

Fatsa Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına Emek Partisi de parti pankartıyla katılarak destek verdi. Basın açıklamasında “Yaşasın Devrimci Dayanışma”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”. “Ferman devletinse sokaklar bizim” sloganları atıldı.

İDDİAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Yapılan basın açıklamasında Sebahattin Akyazı şunları söyledi: “YSK partimizin seçimlere girme hakkını gasbetmiştir. Seçimlere girme hakkını kazanmış partimizin ‘eksik evrak’, ‘süresi doldu’ gibi gerekçelerle seçim dışı bırakılması kabul edilemez. Partimizin ve Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku'nun bağımsız adaylarına ilişkin yaşanan süreç hukukun teferruat haline geldiğini göstermektedir. YSK dün benzer durumda olduğumuz bağımsız adaylarla ilgili olarak aldığı olumlu inisiyatifle antidemokratik kararlarını ortadan kaldırmıştır. Kuşkusuz bu bizi de sevindiren bir karardır. Ancak YSK aynı olumlu inisiyatifini partimize kullanmamış, süreci farklı işleterek adil olmayan bir karar almıştır. YSK’nın kararına gerekçe oluşturan eksik belgelerin tamamı kendilerine teslim edilmiştir. Ancak YSK ‘zaman geçti’ gerekçesiyle belgeleri değerlendirmeye almayarak veto kararında ısrar etmiştir. İşte böyle süreç sonrası partimiz seçime katılamayacaktır.”

ÖDP’nin seçimlerde olmasının anlamının devrim ve sosyalizm iddiasının bu sürece taşınması olduğu dile getirilen açıklamada, “Seçimlere girme hakkımız ortadan kaldırılmış olsa da bu iddiamızı sürdüreceğiz. Yüzde 10 baraj sistemi, bürokratik engellerle ve açık baskıyla devrimcilerin sesini kısarak sömürücü ve iş birlikçi düzenlerini sürdürmek isteyenler karşısında seçim sürecinde de mücadelemizde geri durmayacağız. Geleceği birlikte sokakta kuracağız” denildi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler açlık grevine başlıyor

SONRAKİ HABER

Darıca’da bağımsız aday tanıtımı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...