25 Nisan 2011 05:55

Hakkari'de 35 "KCK" gözaltısı

Seçimlerin yaklaştığı ve Kürt sorununun çözümü için yoğun tartışmaların olduğu bir dönemde Hakkari'de gözaltı furyası başlatıldı.Polislerin BDP'li, belediye ve İl Genel Meclis yöneticilerinin evlerine düzenlediği baskınlarda, aralarında Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi, BDP İl Başka

Hakkari'de 35
Paylaş

Polislerin BDP'li, belediye ve İl Genel Meclis yöneticilerinin evlerine düzenlediği baskınlarda, aralarında Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi, BDP İl Başkanvekili Orhan Koparan ve İl Genel Meclis Başkanı Ferzinde Yılmaz'ın da bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, gece saat 02.00 sıralarında birçok ev baskınlar düzenledi. Saat 03.00'da ise Demokratik Çözüm Çadırı'na baskın yapıldı. Baskınlarda BDP İl Başkanvekili Orhan Koparan, Belediye Başkanvekili Nurullah Çiftçi, Merkez İlçe Başkanı Kenan Kaya, BDP eski Merkez İlçe Başkanı Fahri Kurt, BDP yöneticileri Maruf Engin, Rahmi Temel, Mehmet Yürür, Melek Atan, Faruk Aksaç, belediye başkan yardımcıları Hatice Demir ve Abdullah Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Ferzinde Yılmaz, İl Genel Meclis üyeleri Mehtap Daştan Demirer, Selahattin Kurt, Kadir Şahin, Pehlivan Mahallesi Muhtarı İsa Saklı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 16 kişi Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken aynı saat 03.00 sıralarında ise Demokratik Çözüm Çadırı'na baskın yapıldı. Buradaki askında ise Kadir Çelik, Ekrem İdem, Mustafa İdem ve Kasım Temel ile isimleri öğrenilemeyen 15 kişi gözaltına alındı.

35 kişinin "KCK davası" adı altında gözaltına alındıkları belirtildi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Hava, Öcalan görüşmesine yine muhalif!

SONRAKİ HABER

Bu ülkede Kürtçe yasak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...