19 Şubat 2011 00:30

Taciz iddialarına sessiz kalan rektörlüğe protesto

EĞİTİM Sen’li öğretim görevlileri, Ankara Üniversitesi’ndeki taciz iddialarına rektörlüğün sessiz kalmasını protesto ederek, tacizle gündeme gelen kişilere ilişkin soruşturma başlatılmasını istediler.Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 5 Nolu Şube dün Ankara Üniversitesi Rektörlü

Taciz iddialarına sessiz kalan rektörlüğe protesto
Paylaş

EĞİTİM Sen’li öğretim görevlileri, Ankara Üniversitesi’ndeki taciz iddialarına rektörlüğün sessiz kalmasını protesto ederek, tacizle gündeme gelen kişilere ilişkin soruşturma başlatılmasını istediler.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Ankara 5 Nolu Şube dün Ankara Üniversitesi Rektörlüğü önünde üniversitedeki taciz iddialarına sessiz kalan rektörlüğü protesto etti.
Rektörlük konuşan Yrd. Doç. Gülseren Adaklı, Ankara Üniversitesi’nde Biyoteknoloji Enstitüsü’nde çalışan bir kadın öğretim üyesinin bir öğretim elemanının tacizine uğradığına dair iddialara dikkat çekti.  
İddianın Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından, bilgisayar kayıtları incelenerek sabitlendiğine işaret eden Adaklı, tacize uğradığı söylenen öğretim üyesinin bütün çabalarına rağmen, üniversite yönetimi tarafından herhangi idari bir işlemin başlatılmasını söyledi. Adaklı, tacize uğradığı iddia edilen öğretim görevlisinin Meclis İnsan Hakları ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonları bünyesindeki mobbing alt komisyonlarına başvurduğunu da ifade etti.

‘MAĞDURA DEĞİL TACİZCİYE DESTEK’

Tacize uğrayan kişiyi destekleyen birim başkanının da istifa etmek zorunda kaldığına, tacizci olduğu iddia edilen kişinin eşininse birimin yönetimine getirildiğine işaret eden Adaklı, tacizci olduğu iddia edilen öğretim görevlisinin tutum ve davranışları nedeniyle, öğrenimini yarıda bırakan öğrenciler bulunduğunu da söyledi. Adaklı, ayrıca iddiaları destekleyen kurum çalışanlarının farklı birimlere kaydırıldığını, destek vermek isteyenlerin mobbinge uğradığını da sözlerine ekledi.
Bütün yaşananlara “iddia” denilip geçilemeyeceğini söyleyen Adaklı, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün konuya ilişkin olarak kamuoyunu bilgilendirmesini ve iddialara ilişkin soruşturma başlatmasını istedi. Giderek toplumun önemli bir gündem maddesi haline gelen taciz ve mobbing konusunda üniversitenin tüm birimlerinde işlevsel kurulların oluşturulmasını da talep eden Adaklı, bu kurullarda bilgi birikimine sahip Eğitim Sen’li kadın uzmanların da olması gerekliliğine işaret etti. Adaklı, tacizciyi değil mağduru koruyacak önlemlerin alınmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Kadınlara yapılan hakaretler bir zihniyet sorunudur’

SONRAKİ HABER

İşten atılan Tecasa işçilerinin direnişi sürüyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...