12 Mart 2023 14:38

TTB ve SES: Deprem bölgesinde hijyen şartları acilen sağlanmalı

Depremin 5. haftası geride kalırken deprem bölgesindeki sağlık koşullarına dair açıklama yapan TTB ve SES Koordinasyonu, bölgede hijyen şartlarının acilen sağlanması gerektiğini belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Depremin 5. haftası geride kalırken TTB-SES Samandağ Deprem Koordinasyon Merkezi, deprem bölgesinde yaşanan sağlık sorunlarına ve hijyen durumuna ilişkin açıklama yaptı.

"HASTALIKLAR SALGIN BOYUTUNA ULAŞABİLİR"

Depremin ilk gününden beri yaşanan koordinasyonsuzduk ve vurdumduymazlık nedeniyle her konuda eksiklikler olduğu ve yanlışlıklar yapıldığı belirtilen açıklamada halkın mağduriyetinin giderek artığı söylenerek sağlık sorunlarına dikkat çekildi: “Samandağ’da tuvalet banyo ve temiz suya erişim problemi can yakıcı olarak ortada durmaktadır. Bugün hijyen şartlarına uygun tuvalet, banyo ile temiz içme ve kullanma suyu ihtiyacı hızlıca karşılanmaması durumunda, başta ishal, bit, pire, mantar hastalıkları ve uyuz olmak üzere onlarca hastalık salgın boyutuna ulaşabilir.”

"İHTİYAÇLAR ACİLEN KARŞILANMALIDIR"

İhtiyaçların acilen karşılanması gerektiği söylenen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: “İnsanların bahçe aralarında değil daha sağlıklı ve insan onuruna yakışır koşullarda tuvalet ihtiyaçlarını gidermesi sağlanmalıdır. Haftalardır sıcak bir banyoya hasret kalan binlerce kişinin en insani talep olan temizlenme hakkı sağlanmalıdır. İnsanların yaşamak zorunda kaldığı hemen her alanda temiz içme ve kullanma suyu hemen şimdi karşılanmalı ve kalıcı çözümler üretilmelidir.” (Samandağ/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Ordu Ulubey İlçe Başkanı Ahmet Poyraz: Açlık ve yoksulluk kader değil

SONRAKİ HABER

DEÜ’de TİS süreci işçilerin iradesiyle yine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...