08 Şubat 2013 09:42

ÇGD: Gazeteci kıyımından vazgeçin

Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Genel Yönetim Kurulu, son haftalarda  Milliyet, Vatan, Radikal ve Sabah gazetelerinde çok sayıda, son olarak da Cumhuriyet Gazetesinde 25 basın emekçisinin işlerine son verilmesini kınadı.‘İŞTEN ATMALAR SON BULMALIDIR’ÇGD, açıklamasında gazetecilerin sendikalaşma mücadeles

ÇGD: Gazeteci kıyımından vazgeçin
Paylaş

Çağdaş Gazeteciler Derneği(ÇGD) Genel Yönetim Kurulu, son haftalarda  Milliyet, Vatan, Radikal ve Sabah gazetelerinde çok sayıda, son olarak da Cumhuriyet Gazetesinde 25 basın emekçisinin işlerine son verilmesini kınadı.

‘İŞTEN ATMALAR SON BULMALIDIR’

ÇGD, açıklamasında gazetecilerin sendikalaşma mücadelesinin baskı altında olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi: “Medya sektöründe zaten düşük ücretle çalışanların, taşeron uygulamasının ve sendikalaşma çabalarına olan baskıların yoğunlaştığı bir süreçte toplu işten çıkarmaların art arda gündeme gelmesi kabul edilemez ve düşmanca bir tutumdur. Gazeteciler bir yanda iktidarın baskılarıyla, tutuklamalarla, yargılamalarla zorlu bir dönemi yaşarken bir yandan da toplu işten çıkarmaların yapılması asla hoş görülemez bir durumdur. Söz konusu gazete patronlarını ve bu kıyımlara imza atan yöneticilerini ÇGD olarak şiddetle kınıyoruz. Basındaki bu ve benzeri kıyımları da buna imza atanları da tarihe not düşüyoruz. Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak tüm basın emekçilerini her düzeyde örgütlenmeye, dayanışmaya davet ediyoruz. Ancak bu yolla emeğin gerçek mücadelesi verilebilecektir.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa gazetesiz bir gün geçirdi

SONRAKİ HABER

Mehmet Altan: Başbakan özür dileyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...