10 Mart 2023 01:14
Son Güncellenme Tarihi: 10 Mart 2023 12:12

Kılıçdaroğlu ve Yavaş, Malatya'dan seslendi: Üreticinin elinde kayısı ve süt var, satın alın

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'la birlikte deprem illerinden Malatya'da açıklama yaptı.

Ekran görüntüsü, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter hesabında paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi durumunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı açıklanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte deprem illerinden Malatya'yı ziyaret etti.

Esnaf, üretici ve patronlarla gerçekleştirilen toplantı sonrası açıklama yapıldı. Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"Malatya'ya depremde sonra ikinci gelişim. İş dünyasıyla toplantı yaptık, sorunlarını aktardılar. Birinci temel sorunları fabrikalarda çalışan kalifiye elemanların Malatya'dan büyük ölçüde ayrılmış olması. Bunların bir an önce dönmesi gerekiyor. Kendi düşüncelerimi aktardım. Vergi açısından bir pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor işçilerin dönmeleri için. Bu konuda özel bir çalışma yapılmasında büyük yarar var. Bunu buradan dillendiriyorum. Seçimden sonra kazandığımızda görecekler, deprem bölgesinde en azından belli bir süre işçilerin ücretlerinden vergi alınmaması gerektiğini ifade ettim. İktidara çağrı yapmak da benim görevim. Biz bunu taahhüt ediyoruz ama lütfeder de kendileri daha erken yaparlarsa bundan da memnun oluruz.

İkinci konu, depremde yıkılan evler var,  kırsal kesimde ciddi sorunlar var, elde kalan ürünler var. Süt üreticileri 'Alıcı bulamıyoruz' diye sitem ediyor. Et ve Süt Kurumu yetkililerine Toprak Mahsulleri Ofisine çağrı yapıyoruz. Kayısı var elde, onları satın alsınlar. Süt üreticilerinin elindeki sütleri satın alsın. Devlet sosyal devletliğini şimdi yapmayacaksa ne zaman yapacak?

Çadır ve konteyner sıkıntıları dile getirildi. Buradan da ifade ediyorum. Kim 'Konteyner, çadır üretiyoruz ve müşteri bulamıyoruz' diyorsa bize haber versinler. Derhal alacağız ve deprem bölgesine getireceğiz.

Esnaf da son derece sıkıntılı bir pozisyonda. Onların bankalardan, kooperatiflerden aldıkları kredilerin ötelenmesi, faizlerinin silinmesi gerekiyor." 

March 10, 2023

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hamburg'da bir kiliseye silahlı saldırı: 7 kişi öldü

SONRAKİ HABER

Tunus açıklarında göçmen teknesinin batması sonucu 14 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...