09 Mart 2023 22:09

Gözaltına alınan Sanatçı Ali Baran hakkında yurt dışına çıkış yasağı verildi

Albüm çalışması için geldiği İstanbul’da gözaltına alınan Sanatçı Ali Baran, yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Almanya’da yaşayan Kürt sanatçı Ali Baran, yeni albüm çalışması için geldiği İstanbul’da dün akşam gözaltına alındı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda polis tarafından gözaltına alınan Baran yaklaşık 5-6 saatlik bekleyişin ardından serbest bırakıldı. "Terör örgütü propagandası yapma" iddiasıyla suçlanan Baran, bugün savcılıkta verdiği ifadenin ardından yurt dışına çıkış yasağı ile serbest bırakıldı.

Evrensel'e konuşan Baran, suçlamalara karşın "Dün havaalanında alındım, 5-6 saat sürdü, avukatlarım geldi. Savcı yarın mahkemeye gelsin dedi, bırakıldım. Bugün ifade verdim, tutuklama olmadı ama yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldım. 1973 yılından bu yana sahnede olan bir insanım, ben sadece halkımın ozanıyım" dedi.

Deprem dolayısıyla yurt dışındaki dayanışma konserleri planladıklarını aktaran Baran, yurt dışı yasağı sebebiyle dayanışma gecelerine gidemeyecek olmanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Baran yurt dışı yasağına ilişkin, "Ben bu ülkeyi çok seviyorum neden kaçayım? Siz kapıdan kovsanız ben bacadan girerim. Almanya'da olsaydım bile mahkemeye gelirdim. bunları savcıya da anlattım prosedür gereği bu kararı verdiğini söyledi" diye konuştu.

MESEM üyesi olduğunu belirten Baran, kurumdan kendisine bir telefon geldiğini ve sürece ilişkin destek verileceğini bildirdiklerini anlattı.

Baran, "Tek isteğim özgürce türkülerin söyleneceği bir ülke, ben bunu istiyorum. Susturulmasın türküler" dedi.

Aynı zamanda Alman vatandaşı olan Baran, konsolosluğun da karar sonrası kendisiyle iletişime geçtiğini aktardı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman'da 4.5 büyüklüğünde deprem: Malatya'da hasarlı bina çöktü

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe taraftarı bu kez Sevilla'da 'hükümet istifa' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...