28 Şubat 2023 10:06

ABD: Önemli ortaklarımız Türkiye ve Mısır'ın ilişkilerinin iyileşmesini teşvik ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Hem Türkiye hem de Mısır önemli ortaklarımızdır. Önemli ortaklarımızın ilişkilerinin iyileşmesini her zaman teşvik ediyoruz" dedi.

Samih Şukri ve Mevlüt Çavuşoğlu | Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’nin 10 yıl aradan sonra Türkiye’yi ziyaret etmesiyle ilgili soruları yanıtladı.

Sözcü Price, ziyaretin Türkiye ve Suriye’de yıkıma ve can kayıplarına yol açan depremlerin ardından geldiğine işaret ederek, "Kamuoyunda yapılan açıklamalardan dışişleri bakanının ziyaretinin insani bir ziyaret olduğunu anlıyorum" dedi.

Price, “Elbette ki hem Türkiye hem de Mısır önemli ortaklarımızdır. Önemli ortaklarımızın ilişkilerinin iyileşmesini her zaman teşvik ediyoruz” açıklamasında bulundu.

"ESAD İLE NORALLEŞMENİN ZAMANI DEĞİL"

Türkiye-Mısır ilişkilerine dair soruya yanıt verirken Beşar Esad ve Şam yönetimine de değinen Price, "Esad rejimi konusundaki tutumumuz değişmedi” dedi. Price, “Şu an normalleşmenin zamanı değil. Esad rejimi ile ilişkileri geliştirmenin zamanı değil” sözlerini sarf etti.

"Odak noktalarının mevcut acil insani ihtiyaç olduğunu" söyleyen Ned Price, “Bu yüzden onlarca kişiyi Türkiye ve Suriye’deki on binlerce kişiye destek sağlamak üzere bölgeye gönderdik. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri Türkiye ve Suriye halkına yardım etmek üzere yapabilecekleri her şeyi yapmaya teşvik ediyoruz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bir TikTok yasağı da Kanada'dan: Hükümete ait cihazlara yüklenmeyecek

SONRAKİ HABER

Malatya'da 5.6 büyüklüğündeki depremde can kaybı 2'ye çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...