26 Şubat 2023 15:00

Adana'da eğitim ve öğretime başlama tarihi 13 Mart'a ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adana'da eğitim ve öğretime başlama tarihinin 13 Mart'a ertelendiğini açıkladı.

Özer, Adana 112 Acil Çağrı Merkezi İzleme Değerlendirme ve Koordinasyon Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 71 ilde eğitim öğretimi 20 Şubat'ta başlattıklarını anımsattı.

Özer, 10 ildeki eğitim çalışmaları hakkında bilgiler vererek, şöyle konuştu:

"416 psikososyal destek çadırı kurduk. Okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız, çocuklarımıza sürekli etkinlikler düzenleyerek onların travmaları atlatmalarına destek oluyorlar. 131 okul öncesi çadır ve konteynerle de eğitim öğretime destek vermeye çalışıyoruz. 18 ilkokul kurduk çadırlarda, konteynerlerde, 12 ortaokul kurduk. Bir de ilk kez Malatya'da 1000 kişinin olduğu konteyner kentte prefabrik okul kurduk. Şu anda orada da yine müfredata dayalı değil, öğrencilerin psikososyal sağlamlığını desteklemek için öğretmenlerimiz eğitim vermeye devam ediyorlar. Milli Savunma Bakanlığı ile Mehmetçik okullarını da devreye soktuk. Bu hafta içerisinde AFAD Başkanlığımızla birlikte yeni okulları kurmaya devam edeceğiz."

TRT EBA İÇİN KONTEYNERLERE TELEVİZYON KONULACAK

Özer, "Konteyner kentlerde sadece prefabrik okulları değil, bakanlık olarak televizyon da kuruyoruz. Öğrencilerin TRT EBA'yı takip edebilme imkanına kavuşmaları için" diye konuştu.

LGS'ye girecek 8. sınıf öğrencileri ile YKS'ye girecek 12. sınıf öğrencilerinin durumu hakkında sorular geldiğini ifade eden Özer, bu öğrenciler için ilk adım olarak ikinci dönemin konularını sınav kapsamından çıkarttıklarını açıkladıklarını anımsattı.

Özer, "1 Mart itibarıyla bu öğrencilerimizi sınava hazırlamak için 510 noktada destekleme yetiştirme kurslarını hizmete alacağız" ifadesini kullandı.

Daha önce Adana'da 1 Mart'ta eğitim ve öğretime başlanacağını açıkladıklarını hatırlatan Özer, "Bu başlangıç tarihini yeni verilere göre 13 Mart tarihine ertelemiş bulunuyoruz. Yani 13 Mart tarihinde yeni verilere göre tekrar verileri güncelleyerek durumu tekrar kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Özer, 20 Şubat'ta yaptığı açıklamada Adana, Kilis, Diyarbakır ve Urfa’da merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart itibarıyla eğitim ve öğretime başlanacaklarını duyurmuştu. Antep ve Osmaniye’de eğitim öğretime 1 Mart’a kadar verilen arayı 13 Mart’a kadar uzattıklarını açıklayan Özer Adıyaman, Malatya, Maraş ve Hatay’da eğitim öğretime verilen aranın 27 Mart’a kadar uzatıldığını belirtmişti. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et