24 Nisan 2011 10:50

Pusu kurdular

MUAMMER Kaddafi'nin güçlerini çektiğini açıkladığı Misrata kentinde muhalifler geri çekilmemiş ve pusulara yatmış Kaddafi güçlerinin ateşi altında kaldı. Kaddafi döneminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, Muammer Kaddafi güçlerinin stratejik öneme sahip Misrata kentinden çekileceği açık

Pusu kurdular
Paylaş

MUAMMER Kaddafi'nin güçlerini çektiğini açıkladığı Misrata kentinde muhalifler geri çekilmemiş ve pusulara yatmış Kaddafi güçlerinin ateşi altında kaldı. Kaddafi döneminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, Muammer Kaddafi güçlerinin stratejik öneme sahip Misrata kentinden çekileceği açıklamasını Muhalefet güçlerine esir düşen Kaddafi askeri tarafından doğrulandı. Bu açıklamalara rağmen Kaddafi'ye bağlı birliklerin çekilme hattında kurdukları pusularda 15 muhalif askerin öldürüldüğü ve 31 kişinin yaralandığı belirtildi.Kaddafi'ye bağlı askerlerin Misrata'dan çekilirken cesetlerin üzerine ve otomobillere bubi tuzakları kurduğu bildirildi.

BİTMEYEN SAVAŞ STRATEJİSİ

Amerikan Ordu Komutanı Oramiral Mike Mullen, dış güçlerin Kaddafi'nin kara kuvvetlerinin ciddi bir bölümüne zarar verildiğini ama buna rağmen ülkedeki savaşın açmaza doğru ilerlediğini belirterek bölgede kentlerin sürekli el değiştirdiğini açıkladı. Son noktada Libya'ya dair net olan tek şeyin her iki tarafın da elinde mücadeleyi kendi lehine sonuçlandıracak vurucu bir darbe indirme olanağının bulunmaması olduğunu söyleyen komutan Libya muhalefetinin saflarında El Kaide unsurlarının yer aldığına ilişkin bir işaret olmadığını belirtti.

SAVAŞ TİCARETİ

Süreç bir açmaza doğru ilerlerken daha önce Afganistan ve Pakistan'da sivilleri öldürmesiyle tanınan insansız Predator uçaklarının NATO tarafından kullanılmaya başlandığı Libya'da isyancılar, Şubat ayından bu yana Kaddafi güçleriyle savaşıyor. Savaşın açmaza sürüklenmesinin altında silah ticaretinin etkili olduğu tartışmaları devam ediyor. Hem Kaddafi güçleri hem de muhalefetin silah ihtiyaçlarının her geçen gün arttığı ve silah taleplerinin kesilmediği düşünüldüğünde bunun da büyük silah şirketleri ve onların vergi verdikleri devletlere yaradığı basit bir gerçek olarak açıkça görünüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Halkını öldürüyor

SONRAKİ HABER

Hasta Avrupa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...