24 Nisan 2011 10:14

Tartışmalı SES Kongresi sona erdi

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 7. Olağan Genel Kurulu dün yapılan seçimlerle sona erdi. Delegelerin çabalarına rağmen 19-20 Nisan grevinin yeterince tartışılmadığı genel kurulda, Demokratik Emek Platformu-Yurtseverler (DEMEP) ve Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD), Devrimci Kamu Çalışanları (DKÇ) gruplarının oluşturdu

Tartışmalı SES Kongresi sona erdi
Paylaş
Cem Gurbetoğlu

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) 7. Olağan Genel Kurulu dün yapılan seçimlerle sona erdi. Delegelerin çabalarına rağmen 19-20 Nisan grevinin yeterince tartışılmadığı genel kurulda, Demokratik Emek Platformu-Yurtseverler (DEMEP) ve Devrimci Sendikal Dayanışma (DSD), Devrimci Kamu Çalışanları (DKÇ) gruplarının oluşturduğu tek liste ile seçime girildi. Emek Hareketi ise, DEMEP ve DSD’nin merkezinde yer aldığı ittifakı, “dayatma” olarak değerlendirerek genel kurul salonunu terk etti. DEMEP ve DSD ittifakının Eğitim Sen ve KESK genel kurullarını da kapsadığı belirtiliyor.

TAŞERON İŞÇİLER SES’TE ÖRGÜTLENEBİLECEK

SES Genel Kurulu’nun ikinci oturumu önceki gün geç saatlere kadar sürdü. “Anadilde sağlık hakkının savunulması” kararının alındığı genel kurulda, Kürtçe yapılan delege konuşmalarında bazı delegelerin topluca salondan çıktıkları öğrenildi. Genel Kurulda, kadın sekreterliği oluşturulması ve öğrencilerle, kadın emekçilerin örgütlenmesine yönelik çeşitli kararlar alındı. Genel Kurulda alınan en önemli kararlardan biri de taşeron işçilerin SES’te örgütlenebilmesinin önünü açan tüzük değişikliği oldu. Genel kurulda mutabakat sağlanmadan alınan kararlar da oldu. Bunlardan en dikkat çekenleri nisbi temsil ve kadın kotası oldu. Seçimlerde ittifak yapan DEMEP ve DSD’nin birbirlerinin karar önergelerinin aleyhinde tavır aldıkları öğrenildi.

EMEKLİ YÖNETİCİLER ALKIŞLARLA UĞURLANDI

SES’in bir önceki merkez yönetim kurulunda yer alan ve emekliye ayrılan Basın Yayın ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Şükran Doğan ve Genel Sekreter Kemal Yılmaz konuşma yaparak çok sevdiklerini belirttikleri sendikalarına veda ettiler. Mücadeleden emekli olmayacaklarını belirten Doğan ve Yılmaz’a SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ve genel kurulun divan başkanlığını yürüten Zeki Gül plaket sundular. Doğan ve Yılmaz, delegeler tarafından alkışlarla uğurlandılar.

EMEK HAREKETİ ÇEKİLDİ

Genel Kurul boyunca ittifak görüşmeleri de sürdü. DEMEP (BDP) ve DSD’nin (ÖDP) merkezinde olduğu ittifakta DKÇ (Halkevleri) yer alırken, Emek Hareketi ise Eğitim Sen ve KESK’i de içeren ittifakı “dayatma” olarak değerlendirerek, görüşmelerden çekildi. SES yönetiminde yer almayacağını belirten Emek Hareketi genel kurul salonunu terk etti. DEMEP ve DSD’nin ittifakında Emek Hareketi’nin yerine Emekçi Memurlar (ESP) grubu yer aldı. DEMEP ve DSD ittifakının Eğitim Sen’de DSD’nin, KESK’te ise DEMEP’in başkanlığında oluşturulduğu belirtiliyor.

YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ

Tek listeyle gidilen seçimler Başkent Öğretmenevi’nde yapıldı. Seçimler sonucu SES’in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Bedriye Yorgun, Mehmet Sıddık Akın, Hasan Kaldık (DEMEP), Çetin Erdolu, Zülfikar Kartal Akçay (DSD), Şinasi Dursun (DKÇ), Aslıhan Han (Emekçi Memurlar). (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taşeron işçisinin direnişi 44. gününde

SONRAKİ HABER

‘24 Nisan 1915’te ne oldu?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...