19 Şubat 2011 00:28

Bakana tek nükleer santral yetmiyormuş

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tek nükleer santralle yetinmeyeceklerini belirterek, “İkinci ve hatta üçüncü santrallerin de 2023 yılında işletmede olduğu bir Türkiye göreceğiz inşallah” dedi.Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali hakkında kamu kurumlarını bilgilendirme toplantısında yaptığı ko

Bakana tek nükleer santral yetmiyormuş
Paylaş

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, tek nükleer santralle yetinmeyeceklerini belirterek, “İkinci ve hatta üçüncü santrallerin de 2023 yılında işletmede olduğu bir Türkiye göreceğiz inşallah” dedi.
Yıldız, Akkuyu Nükleer Güç Santrali hakkında kamu kurumlarını bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmasında, nükleer santral yapma konusunda çok kararlı olduklarının altını çizdi. Türkiye’nin toplamda enerji ithalatına bağımlılığının yüzde 70’ler seviyesinde olduğunu öne süren Yıldız, “Akkuyu’da yapacağımız santral Türkiye’nin hemen hemen 1 yıllık büyümesine karşılık gelen bir rakam. Bizim daha çok şey yapmamız lazım” dedi.
Nükleer santral yakıtı ithal edilse bile doğalgazdan daha ucuza geleceğini öne süren Yıldız, bu nedenle nükleer santralin ithalat bağımlılığını da düşüreceğini iddia etti. Yıldız, “Tek nükleer santralle yetinmeyeceğimizin tekrar altını çizmek isterim. İkinci ve hatta üçüncü santrallerin de 2023 yılında işletmede olduğu bir Türkiye göreceğiz inşallah. Türkiye’nin gelişen yüzünde nükleer santrali göreceğiz” ifadelerini kullandı. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Erkeklik değil erkek ‘egemenliği’ ortadan kalkmalı

SONRAKİ HABER

‘Kadınlara yapılan hakaretler bir zihniyet sorunudur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...