12 Şubat 2023 03:50

AFAD'ın enkazdaki kadını çıkaran ekibi uzaklaştırmak istemesi tepki çekti

Elbistan’da gönüllü ekip depremin 6. gününde genç bir kadını kurtardı. Kadının kurtarılma anında AFAD ekipleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerini ve gönüllüleri bölgeden uzaklaştırmak istedi.

Ekran görüntüsü @MAturkce'nın yayımladığı videodan alınmıştır

Paylaş

Maraş Elbistan’da gönüllü ekip, depremin 6. gününde 132’nci saatinde genç bir kadın kurtardı. Genç kadının kurtarılma anında AFAD ekipleri gönüllüleri bölgeden uzaklaştırmak istedi. Ekipler duruma tepki gösterdi.

Depremin enkaza dönüştürdüğü Maraş Elbistan’da ilçenin yarısına henüz dokunulmadı. Bölgeye Diyarbakır ve Batman'dan gönüllü olarak giden bir grup, ilçe merkezindeki Zümrüt Apartmanı’nda yardım seslerini duydu. Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte 9 Şubat’ta sesin geldiği noktada çalışma başlatıldı.

132 SAAT SONRA KURTARILDI

AFAD’ın olmadığı çalışmada Diyarbakır ve Batman gönüllüleri ile Ankara ekibi, depremin 132’nci saatinde genç bir kadını enkaz altından sağ olarak kurtardı.

SON ANDA AFAD DEVREYE GİRDİ, GÖNÜLLÜ EKİPLER TEPKİ GÖSTERDİ

Genç kadının kurtarılma anında AFAD ekiplerinin devreye girerek, Ankara ekibini ve gönüllüleri bölgeden uzaklaştırmak istemesine tepki gösterildi. Bu sırada televizyon kanallarının olay yerine gelmesiyle Ankara ekibi, gazetecilere yaşadıklarını anlattı. Aynı zamanda AFAD’ın 2 gün boyunca olay yerine uğramadığını, kurtarılma anında televizyonların orada olması nedeniyle arama kurtarma çalışmasını reklama dönüştürdüklerini söyledi.

AFAD ekipleri ve Ankara ekibi arasında yaşanan tartışma büyüyünce, olaya polis müdahale etti. Müdahale sırasında gazeteciler de engellendi.

Sağlık durumu iyi olan kadın, ilk müdahalenin ardından hastaneye sevk edildi.

"EKİPLER İŞİNİZ BİTTİ ÇEKİLİN BİZ ÇIKARACAĞIZ DEYİP KAMERALARI ÇAĞIRIYOR"

10 Şubat'ta Hatay'da deprem bölgesindeki gazeteci Mehmet Akif Ersoy, depremzedelerin, "Üzülerek paylaşıyorum, çok yerden duydum. Diyorlar ki 'biz kazıyoruz kazıyoruz tam çocuğa ulaşacağız pat başka bir ekip gelip sizin işiniz bitti, çekilin biz çıkaracağız deyip kameraları çağırıyorlar" dediklerini aktarmıştı. 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tatbikat yalan deprem gerçek | Maraş’ta 2019’da 7.5 büyüklüğündeki depremin tatbikatı yapılmış!

SONRAKİ HABER

Canlı blog 7. gün | Maraş'taki iki deprem 10 ili vurdu: Can kaybı en az 29 bin 605

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...