25 Nisan 2011 02:35

Ayın ırkçısı ödülü Bardakçı’ya

“Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Dur De” girişiminin internet üzerinden yaptığı oylama sonucu Gazeteci Murat Bardakçı Mart ayının ırkçısı seçildi. Murat Bardakçı, oyların yüzde 52’sini alarak “Mart Ayı Irkçısı” unvanını aldı.Habertürk yazarı Murat Bardakçı, 11 Mart&rsquo

Ayın ırkçısı ödülü Bardakçı’ya
Paylaş

Habertürk yazarı Murat Bardakçı, 11 Mart’ta yayımlanan ‘Bir Çerkes Açılımı Eksikti!’ başlıklı yazısıyla ayın ırkçısı olmaya aday gösterilmişti. Bardakçı’nın yazısından bir bölüm şöyle: “Genç nesil anadilini bilmiyormuş, Kafkas dilleri ve gelenekler unutuluyormuş! Türkiye’deki diğer etnik gruplar dillerini unutmuyor, nesilden nesile devam ettiriyor ve hala konuşuluyor ise, Kafkas asıllı gençlerin o dilleri bilmemeleri kendi ayıplarıdır. Kültürel kimliklerini vakti zamanında hatırlamamış, merak etmemiş ve dillerini öğrenmemiş olmaları bir tarafa; büyükleri de öğretmemiş, bildiklerini aktarmamış demektir ve unutmanın kabahati devlete değil, ailelere aittir. Meselenin aslı şudur: Türkiye, Çerkesler’e asırlar boyunca ‘atıfet’ göstermiştir. Bu sözün, yani atıfet’in ne demek olduğunu bilmeyen ve Türkiye’de bugün ‘Çerkesler’e özgürlük’ talebinde bulunanlar bir zahmet buyurup sözlüğe baktıkları takdirde kelimenin manasını öğrenebilir ve ‘Acaba bir hata mı ediyoruz?​’ diye düşünebilirler.”

Çerkes dillerinin ve kültürlerinin ölümünden yine Çerkesleri sorumlu tutan ve Osmanlı topraklarında kitleler halinde ölüme terk edilen Çerkeslere atıfet (iyilik, lütuf, ihsan) gösterildiğini söyleyen Bardakçı’nın oylamadaki rakibi ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ydi.

BAHÇELİ’Yİ GEÇTİ

Bahçeli, Mersin’in Bozyazı ilçesindeki parti teşkilatını ziyaretinde şu açıklamayı yapmış ve ayın ırkçısı adayı olmuştu: ‘Yörüklere, Türkmenlere sesleniyorum; Misak-ı Milli sınırlarının değişmesi mümkün değildir, kardeşliğin bozulması mümkün değildir. Yörüklerin ayranı kabarmamıştır, bir ayran kabarırsa bunun önünde ne ABD kalır, ne AB kalır ne de AKP kalır… Başbakan’a 36 etnik gruptan ne istiyorsunuz sorusunu sormamız lazım. Bunu körüklemek için kendi ailesinden örnek veriyor. Ne olursan ol sana soran mı var? Eşin Arap, sen Gürcü, peki oğlun Bilal’e ne diyeceğiz biz?​” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Başbakan özür dilemelidir’

SONRAKİ HABER

F Tipi Medya’da Hava Durumu: 24 Nisan 2011

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...