24 Nisan 2011 09:43

‘Başbakan özür dilemelidir’

ADANA'da lise ve dershane öğrencileri YGS'deki şifre skandalını protesto ederek, Başbakan Erdoğan’ı özür dilemeye çağırdı.Adana’da lise ve dershane öğrencilerinin Adana Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, “Şifreli değil, parasız eğitim sınavsız üniversite istiyor

‘Başbakan özür dilemelidir’
Paylaş

ADANA'da lise ve dershane öğrencileri YGS'deki şifre skandalını protesto ederek, Başbakan Erdoğan’ı özür dilemeye çağırdı.
Adana’da lise ve dershane öğrencilerinin Adana Büyükşehir Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, “Şifreli değil, parasız eğitim sınavsız üniversite istiyoruz” pankartı, “Adalet istiyoruz”, “Tatmin olmuyoruz”, “Kaç yanlış bir AKP'yi götürür” dövizleri taşındı. Sık sık “Başbakan nerede, öğrenciler burada”, “Parasız anadilde eğitim istiyoruz”, “Şifreci değil öğrenciyiz” sloganları atıldı. Basın açıklamasını okuyan Mert Özçelik, yurt genelinde yapılan gösterilerin yetkililere geri adım attırdığını, dile getirerek, yetkililerden kopya skandalıyla ilgili ne gibi çalışmalar yaptıklarını, YGS’nin neden iptal edilmediğini, LGS'de aynı skandalın yine yaşanmayacağının öğrenciye garantisinin verilemeyeceğini dile getirdi.

Ayrıca Başbakanın yaşanan protestoları provokatörlük olarak değerlendirmesine de tepki gösteren Özçelik, “Başbakan öğrencilerden özür dilemelidir” dedi. (ADANA)

ÖNCEKİ HABER

YGS’de kritik gün

SONRAKİ HABER

Ayın ırkçısı ödülü Bardakçı’ya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...