06 Şubat 2023 10:19
Son Güncellenme Tarihi: 06 Şubat 2023 18:59

Deprem nedeniyle Adana'da meydana gelen yıkımlarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti (1. gün)

Maraş'taki 7.7 büyüklüğündeki deprem Adana’da en çok Çukurova'da yıkıma neden oldu. Kentte şu ana kadar 58 kişinin yaşamını yitirdiğini duyuruldu.

Fotoğraf: Eren Bozkurt/AA

Paylaş

Maraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem Adana'yı da vurdu. Deprem, özellikle Adana'nın Çukurova ilçesini yoğun olarak etkiledi.

Kentte çok sayıda bina yıkıldı, can kayıpları ve çok sayıda yaralı var.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 58'E YÜKSELDİ

6 Şubat 2023 saat 18.30 sıralarında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın verdiği son bilgilere göre Adana'da 24 binanın yıkılması sonucu; 58 kişi hayatını kaybetti, 720 kişi yaralandı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki 14 katlı bir bina ile Turgut Özal Bulvarı'ndaki 12 katlı Zeray Apartmanı yıkıldı. Yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'nde enkazdan bir kişi yaralı olarak çıkarıldı.

Adana'nın Çukurova ilçesinde Barış Manço Bulvarı'ndaki 14 katlı Tutar Yapı Sitesi'nde enkaz altında kalanların arama-kurtarma çalışmaları sürüyor. 6 kişini kurtarıldığı binanın enkazından 3 kişinin de cenazesi çıkartıldı.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde de yıkılan bir binadan 8 kişi sağ olarak kurtarıldı. Enkaz altında kaldığı belirtilen 1 kişi ise kurtarılmaya çalışılıyor.

Güzelyalı Mahallesi 81189 Sokak'ta bulunan ve ikinci depremde tamamen yıkılan binada kurtarma çalışması başlatıldı. Ekipler, enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor.

İKİNCİ DEPREMDE 15 KATLI BİNA KISMİ OLARAK YIKILDI

15 katlı Mete Apartmanı'nın ön cephesi yıkıldı. Binanın enkazında arama kurtarma çalışması başlatıldı.

BİR SÜRE UÇUŞA KAPATILDIĞI ÖNE SÜRÜLEN ADANA HAVALİMANI'NDA UÇUŞLAR SÜRÜYOR

Demirören Haber Ajansı (DHA), saat 14.04'te abonelerine Adana Havalimanı'nın uçuşlara kapatıldığı bilgisini geçti. 14.51'de ise uçuşlara yeniden açıldığını aktardı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü saat 15.00'te Twitter hesabından "Deprem nedeniyle Adana Havalimanı'nın trafiğe kapandığına ilişkin haberler gerçek dışıdır. Havalimanımızda yolcularımıza hizmet verilmeye devam edilmektedir" açıklamasını yaptı.

Türk Hava Yolları (THY) da "Vatandaşlarımızın bölgeye ulaşımını sağlamak üzere Adana, Elazığ ve Diyarbakır havalimanlarında operasyonlarımızı kesintisiz sürdürüyoruz. Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman havalimanlarını sadece insani yardım ve arama kurtarma ekiplerinin bölgelere kolay ulaşımı için değerlendiriyoruz. Hatay Havalimanı ise tüm uçuşlara kapatılmıştır" açıklamasında bulundu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AFAD:Tablo Elazığ depreminden güney batıya doğru kırılmayan kesimin kırıldığını gösteriyor

SONRAKİ HABER

Deprem'in ardından dünyadan destek açıklamaları geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...