03 Şubat 2023 17:09

“Çimento fabrikası ruhsatı iptal edilsin”

​​​​​​​Yaşam alanı savunucuları Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’ne çağrı yaparak Menteşe’de yapılması planlanan çimento fabrikasının ruhsatının iptal edilmesini istedi.

Fotoğraf: Direnç Özyurt

Reklam

MUÇEP Menteşe Meclisi, Deştin Çevre Platformu ve Bayır Çevre Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, çimento fabrikasına verilen inşaat ruhsatının iptal edilmesi için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Menteşe Belediye Başkanına çağrıda bulundu.  

Bodrum Belediyesi tarafından, Cennet Koy’da Cengiz Holding’e verilen inşaat ruhsatının kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Devam eden mahkeme süreci” sebebiyle iptal ettiği hatırlatılan açıklamada, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi’nin de aynı şekilde ruhsatı iptal etmesi gerektiği ifade edildi.

“İNŞAATIN DURDURULMASINI BEKLİYORUZ”

Menteşe Belediyesi’nin ÇED iptal davasına müdahil olduğu belirtilen açıklamada, “ÇED olumlu kararı belediyede askıya çıkmadığı için haberimiz olmadı. ÇED olumlu kararının askıya çıkarılma aşamasında eksiklikler Danıştay 6’ıncı Dairesi’nin kararı ile de doğrulanmıştır. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ile görüşme taleplerine yanıt verilmiyor. Danıştay 6’ıncı Dairesi’nin kararı ve Bodrum Belediye Meclisinin aldığı karar sonrası ruhsatın iptalinin emsal teşkil ettiği gerekçesi ile Menteşe Belediye Meclisinden de aynı tavsiye kararının alınması ve sonrasında ‘devam eden mahkeme süreci’ sebebiyle ruhsatın iptali ve inşaatın durdurulması kamuoyunun haklı beklentisidir” ifadelerine yer verildi.

Belediye başkanlarından görüşme taleplerini yanıt alamadıkları için 7 Şubat Salı günü saat 14:00’te Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapılacak olan Menteşe Belediye Meclisi toplantısına katılım çağrısı yapılan açıklamada, “Çevresine duyarlı tüm vatandaşlarımızı, geleceğini korumak için bu önemli toplantıya katılmaya davet ediyoruz” denildi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam