Ek zam mücadelesi ve sendikalar - Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan'la konuştuk | Gündem Özel

İşçilerin ek zam taleplerini ve sendikaların ek zam eylemleri mücadelesindeki tutumlarını DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ile konuştuk.

04 Şubat 2023 20:00
Paylaş

Son 20’yılın zirvesine çıkan enflasyon ve temel tüketim maddelerine yapılan fahiş zamlar, ücret zamlarını çoktan eritti. Bu sebeple ülkenin pek çok yerinde farklı işkollarında, fabrikalarda işçiler açlık sınırında yaşamak istemedikleri için ek zam talebiyle eylemlere başladı.

Ford ve TÜPRAŞ başta olmak üzere bu eylemlilikler devam ederken, ocak ayında MESS sözleşmesinin olduğu işyerlerinde metal işçilerinin ücretine yapılan ek zam oranı da işçilerin taleplerinin çok çok gerisinde kaldı. Sendikalı ve örgütlü işyerlerinde karşılaştığımız bu tabloda işçiler yüzde 54 zam isterken düşük zam oranına tamam diyen sendikalarına da tepki gösteriyor.

Fabrikalar ek zam talebiyle kaynarken sendikaların ek zam eylemleri mücadelesindeki tutumlarını DİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan ile konuştuk. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Sakine Kültür'ün failinden "Beni emniyete, istihbarata sorun" savunması

SONRAKİ HABER

Ertuğrulgazililer: "Yerinde dönüşüm ve hakkımızı istiyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...