29 Ocak 2023 14:03

Ordu Çaybaşı Belediyesi grev kararı sonrası 9 işçiyi işten attı

Ordu'nun Çaybaşı ilçe Belediyesinde örgütlü olan Belediye İş Sendikası’nın grev kararı sonrası 9 işçi işten çıkarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çaybaşı Belediyesi ile Ordu Belediye İş Sendikası arasında süren toplu görüşmede anlaşma sağlanaması üzerine grev kararı alındı. Belediye yönetimi 9 işçiyi işten çıkardı.

Çaybaşı Belediyesi ile Ordu Belediye İş Sendikası arasında süren toplu görüşmede anlaşma sağlanamadı. Belediye İş Sendikasının 2 Şubat'a grev kararı almasının ardından belediye yönetimi tarafından işten atmalar başlatıldı. İşyerinde huzuru bozma gerekçesi gösterilerek 9 işçinin işten atılmasına Ordu Belediye İş Sendikası, İyi Parti Çaybaşı İlçe Örgütü, Emek Partisi tepki gösterdi.

"ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANIYORUZ"

Ordu'nun Çaybaşı Belediyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, 9 belediye işçisini işten çıkardı. Yerel bir televizyon kanalında bir programa katılan Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz’in, işçilere ilk 6 ayda asgari ücretin üzerine yüzde 12, ikinci 6 ay için yüzde 15 teklif verdiğini belirterek anlaşma olmazsa 10-15-20 işçinin işten çıkarmak zorunda kalacağını söylemesini değerlendiren Belediye İş Ordu Şube Başkanı Kadir Altun şunları söyledi: “2 Şubat Perşembe günü için grev kararı aldık. İşçilerin anayasal hakları olan grev kararını kırmak için Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz 9 arkadaşımızın iş akitlerini feshederek grev kırıcılığına çıkmıştır. Kurumda kalan diğer arkadaşlarımıza ise mobbing uygulanmaya başlanmıştır. Yaşananların kendi başlarına da geleceği tehdidi ile sendikadan istifaya zorlamaktadır. Bu tehdit dilini bir televizyon programında da kullanarak 10-15-20 işçinin iş akitlerini sonlandırabileceğini söylemiştir. Yaşanan süreçle ilgili işten atılan arkadaşlarımız geri dönene kadar alanlarda olacağız. Belediye Başkanını işçileri geri almaya ve işçilerin hak taleplerini kabul etmeye çağırıyoruz. Çaybaşı halkını işçilere sahip çıkmaya çağırıyoruz.” dedi.

"ALIN TERİNE GÖZ KOYANLARI HERKESE HAYKIRACAĞIZ"

Çaybaşı Belediyesi’nde çalışan 9 işçinin işten çıkartılmasını büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla takip ettiklerini kaydeden İyi Parti Çaybaşı İlçe Başkanı Ahmet Altun da "İşten çıkarılan 9 baba anne artık evine ekmek götüremiyor. Seçimlerden önce her konuşmasında işçinin, emekçinin yanında olduğunu söyleyip son olarak 9 emekçi kardeşimizin işine son veren Çaybaşı Belediye Başkanı bu andan itibaren inandırıcılığı olmayan, verdiği sözleri tutamayan bir başkan olarak anılacaktır. Evine ekmek götürmek dışında bir çabası olmayan insanları sırf siyasi düşünceleri veya sendikaya üye olduğu sebeplerle mağdur etmenin, ekmeğiyle oynamanın vebalinin altından da kimse kalkamaz. Belediye Başkanı Hüseyin Semiz’in yapacağı ve geliştireceği projelerle istihdamı artırması, halka yeni gelir kapıları açması gerekirken işçi kıyımı yapması büyük bir vebaldir. İşten çıkarılan kardeşlerimizin her daim yanlarında olacağız. Bu hukuksuzluğu, sığınılan bahaneleri, 9 kardeşimizin alın terine göz dikenleri tüm herkese haykıracağız. Mücadelemiz dün olduğu gibi bugün ve yarında işçi, emekçinin hakkı ve hukuku için devam edecek.” diye konuştu.

"İŞÇİLER YALNIZ DEĞİL"

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz da, “İşçilerin ekmekleri ve demokratik hakleri için aldıkları grev kararları yasaklanıyor. Cumhurbaşkanı genelgesiyle işçilerin grevleri yasaklanıyor. Ordu Çaybaşı ilçesinde de Belediye Başkanı Hüseyin Semiz 9 işçiyi işten atarak grev kırıcılığı yapıyor. Bu kabul edilemez. Belediye İş Sendikası Ordu Şubesiyle toplu görüşme masasında anlaşmayan ve keyfi uygulamayla işçileri korkutmaya yönelen Başkan bilmeli ki, belediye işçileri yalnız değil. Korkutarak işçinin hakları gasp edilemez. Emek Partisi olarak işçi kardeşlerimizin ekmekleri ve demokratik hakları için verdikleri mücadelenin yanındayız.” dedi. (Ordu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da kirasını ödeyemeyenlerin tahliyesini kolaylaştıran tasarı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Mülk değil, haklara sahip bir özne olarak çocuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa