28 Ocak 2023 17:33

Zelenskiy daha fazla silah istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, saldırıların ancak yeterli silahlarla durdurulabileceğini savunarak daha fazla silah yardımı istedi.

Volodimir Zelenskiy | Fotoğraf: Ukrayna Devlet Başkanlığı

Paylaş

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun ülkesine yönelik düzenlediği saldırıların ancak yeterli silahlarla durdurulabileceğini savunarak daha fazla silah yardımı istedi.

Görüntülü mesajında, Ukrayna’ya tank verecek ülke sayısının artmaya devam ettiğini kaydeden Zelenskiy, Kanada’nın da bu yönde karar verdiğini ifade ederek, "Tank koalisyonumuzda artık 12 ülke var." dedi. Zelenskiy, daha fazla silaha ihtiyaç duyduklarını belirtti.

11 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ukrayna Devlet Acil Servisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rusya tarafından 26 Ocak’ta Ukrayna’ya savaş uçaklarından fırlatılan füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırılar düzenlediğini duyurmuştu. Bu saldırılar sonucu 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 11 kişinin yaralandığı bildirildi. 35 binanın hasar gördüğü ifade edilen açıklamada en fazla Kiev bölgesinde altyapının hasar gördüğü bilgisi paylaşıldı.

PENTAGON: ABRAMS’LARIN SEVKİ AYLAR ALIR

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, ABD’nin elinde stok fazlası tank bulunmadığını, Ukrayna için yeni tanklar alınacağını ve bu nedenle M1 Abrams tanklarının Ukrayna’ya sevk edilmesinin aylar alacağını söyledi. Tankların, Ukrayna Güvenlik Yardımı Fonundan (USAI) sağlanacak para ile satın alınacağını belirten Singh, bu tanklar için eğitim, bakım ve idame süreçlerinin belirlenmesine yönelik çalışmaların da devam ettiğini dile getirdi.

18-20 Ocak’ta Almanya’daki Ramstein üssünde Ukrayna Temas Grubu olarak bilinen 50 ülkenin savunma bakanlarının Ukrayna gündemiyle bir araya geldiği toplantıda, Almanya’nın ABD’den önce Ukrayna’ya tank vermeyeceğini açıkladığı belirtilmişti.

ABD’nin bu kararı almasıyla eş zamanlı olarak Almanya da Ukrayna’ya Leopard 2 tankları vereceğini ve diğer ülkelerin de Alman yapımı tankları Ukrayna’ya vermesini onaylayacağını açıklamıştı.

IMF’DEN UKRAYNA’YA 16 MİLYAR DOLAR HAZIRLIĞI

Uluslararası Para Fonunun (IMF), Ukrayna’nın ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olmak için 16 milyar dolarlık yardım paketini değerlendirdiği bildirildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

MHP’de Sinan Ateş istifaları sürüyor

SONRAKİ HABER

Tutuklanan Gazeteci Murat Verim’e tek suçlama, 3 dava: Mesajlar ve haberler suç sayıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...