28 Ocak 2023 13:25

Kendi zeytinini toplayan Söke Belediyesi zeytinyağa dönüştürüp vatandaşa dağıtıyor

Kendisine ait arazilerde zeytin hasadı gerçekleştiren Söke Belediyesi, yapılan hasattan elde edilen zeytinlerin sıkımını yaparak elde ettiği zeytinyağlarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor.

Fotoğraf: Söke Belediyesi

Reklam

Söke Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk alanında bulunan zeytin ağaçlarının mahsullerini topladı. Zeytin ağaçlarından elde edilen ürün zeytinyağına dönüştüren Söke Belediyesi zeytinyağları Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce vatandaşlara dağıtıyor.

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel; “Bu yıl kendi arazilerimizde bulunan ve atıl olarak görülen zeytin ağaçlarının meyvelerinin telef olmadan kendi ekiplerimizce toplanmasına karar verdik. Zeytinlerinden elde edilen zeytinyağlarını ise yurttaşlarımızla buluşturuyoruz. Dağıtımı devam eden gıda paketleri ve yine kendi hasadımızdan elde ettiğimiz un paketleriyle birlikte zeytinyağı da dağıtıyoruz. Sosyal belediye olarak kış ayları ve zorlu ekonomik koşullarda vatandaşlarımızın refah ve mutluluğu için desteklerimiz sürüyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam