25 Ocak 2023 18:55

Bakan Yanık eşcinselliğin 'kamusal alanda problem' olduğunu savundu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşcinsellerin 'kamusal alanda problem' olduğunu savundu.

Derya Yanık | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, LGTBİ'lere yönelik sorulan soruya, verdiği cevapta eşcinsellerin 'kamusal alanda problem' olduğunu savundu. Yanık "eşcinsellik tartışmaları hemen 'bireysel özgürlükler'. Bireysel özgürlük kısmı başka bir şey; ama toplumsal hayatı etkileyen tarafı başka bir şey. eşcinsel vatandaşlarımız da bizim vatandaşlarımız. Haklarını korumak, yaşam haklarını korumak devletin sorumluluğudur ve bundan taviz veremez ama öbür taraftan eşcinselliği normalleştirmek, eşcinselliği kamusal alanda problem değilmiş gibi kabul etmeyi bizden kimse beklemesin ne bireysel olarak ne hükumet olarak. İkisi birbirinden çok ayrı şeylerdir" ifadelerini kullandı.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre Bakan Yanık, Ankara'da medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Anayasa değişikliğiteklifinde de eşcinsel evliliğe karşı tavırlarını 'daha net' ortaya kaymak istediklerini söyleyen Yanık, dünyada 'çok keskin bir LGBTİ propagandası' yürütüldüğünden şikayet etti. Yanık, "İnsani değerler çerçevesinde de eşcinselliği normalleştirmek, yayılmasıyla alakalı bir göz yummak gibi bir şeyimiz olamaz. Bu noktada gerek bireysel gerek toplumsal çalışmaları yapmamız lazım" diye konuştu.

6 YAŞINDAKİ İSTİSMAR OLAYINA İSE 'SİYASETİN KONUSU YAPILAMAZ' DEDİ

LGBTİ'lere yönelik ayrımcı tavrını sürdüren Bakan Yanık, 6 yaşındaki çocuğa yönelik cinsel istismar olayının ise 'siyasetin üstünde bir şey' olduğun iddia etti. Yanık, 'Siyasiler bunu konuşmasın' anlamında söylemiyorum. Hepimizin meselesi. '1-2 yıldır biliyormuşsunuz da bir şey yapmamışsınız.' 2 Aralık’ta müdahale dilekçemizi verdik, aynı gün ve sonrasında hemen müdahil olduktan ve müdahale talebimiz kabul edildiğinden itibaren duruşma tarihinin öne alınması, sanıkların tutuklu yargılanması ve gizlilik kararı sürecin içine dahil olmuş olduk. Dolayısıyla bu konuda dava süreçleriyle alakalı ve genel olarak yetkimiz budur" dedi. Bakan Yanık, bu konularda vakıfları denetleme yetkisinin Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erkan Baş: Lamı cimi yok, Erdoğan aday olmak istiyorsa muhalefetle görüşecek

SONRAKİ HABER

Emek ve Özgürlük İttifakının seçim hazırlıkları, cumhurbaşkanı adaylığı tartışması - Selma Gürkan | Ankara Baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...