24 Nisan 2011 08:48

Katilin adı Kürt düşmanlığı

İSTANBUL’un göbeği Taksim’de 19 Nisan günü biri polis iki kişi poşu taktığı için 21 yaşındaki bir Kürt genci boğazını keserek öldürdü. Medyaya “Yan bakma” tartışması olarak yansıyan olayın katil zanlılarından polis olanı serbest bırakıldı.Olayda öldürülen Mehmet Çelik’in ailes

Katilin adı Kürt  düşmanlığı
Paylaş

Olayda öldürülen Mehmet Çelik’in ailesi cinayetin ardından sessiz kalmadı. Çelik’in yakınları dün Taksim Meydanında İnsan Hakları Derneği (İHD) üyeleriyle birlikte basın açıklaması yaptı.

YÜRÜYÜŞ YAPILDI

Tramvay Durağında bir araya gelen Çelik’in ailesi ve İHD üyeleri Galatasaray’a yürüdü. Yürüşte “Polis cinayetlerine son” yazılı pankart açıldı. “Savcı istifa” ve “Irkçı, faşist polis istemiyoruz” sloganlarının atıldığı yürüyüşte, cinayet ıslıklar ve alkışlarla protesto edildi. İnsan hakları savunucularından Avukat Eren Keskin basın açıklamasını okudu. Keskin yaşanan cinayetin medyaya yanlış yansıtıldığını söyleyerek görgü tanıkları olduğunu ve olay anı kamera kayıtlarınında incelenmesi gerektiğini söyledi.

KATİL AYNI

Kürtlerin her yerde tehlikede olduğunu vurgulayan Keskin yakın zamanda Bismil’deki olaylarda öldürülen 17 yaşındaki gencin katilinin de aynı olduğunu belirterek “Bu katilin adı Kürt düşmanlığıdır” dedi. Keskin kayıtların hemen incelenmesini ve katillerin cezalandırılmasını isteyerek “Mehmet Çelik’ler poşularıyla, haysiyetleriyle, Kürtlüklerini onurla taşıyarak yaşamadıkça ne demokrasiden söz edilebilir ne de barıştan” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SODES kime çalışıyor?

SONRAKİ HABER

Anadilsiz bayram olmaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...