20 Ocak 2023 17:46

Fethiye’de okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek için imza kampanyası

Muğla Fethiye'de Emek ve Demokrasi Güçleri okullarda #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek kampanyası için imza kampanyası başlattı. İmzalar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesine verilecek.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Işık BÖLÜKBAŞI
Muğla

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dernekler ve kadın platformlarının da destek verdiği Emek ve Demokrasi Güçleri okullarda #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek kampanyası için imza kampanyası başlattı. Toplanan imzalar daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Fethiye Belediyesine basın açıklaması yapılarak teslim edilecek.

Fethiye Kültür Merkezi önünde açılan stantta imzalar toplanmaya başlandı. İmza kampanyası metninde, “Okul giderlerinin velilerin üstüne yıkılması, ailelerin çocuklarının beslenme çantasına beslenecek bir şey koyamamaları; kansızlığa, bodurluğa, obeziteye, gelişim bozukluğuna yol açmasının yanında öğrenme güçlüğü ve zihinsel gelişim bozukluğuna da neden olmaktadır. Dengeli ve sağlıklı bir nesil yetişmesi için okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesini Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 yılında bu yönde aldığı kararın bir an önce uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Biz aşağıda imzası bulunanlar gerek Fethiye İlçe Belediyesi’nden gerekse ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünden çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için okullarda bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesini talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Stantta bulunan veliler ise, “Sağlıkları için okullarda ayrım yapılmadan her çocuğa bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi şart. Bugün kampanyaya stant açarak başladık sonraki zamanlarda okullarda ve her yerde imza toplamaya devam edeceğiz. Bu hakkın gereği yerine getirilene kadar da mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Reklam