23 Nisan 2011 11:12

YSK’nın intikamı!

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) aralarında Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun da 7 adayının bulunduğu 12 bağımsız milletvekilinin veto edilmesi başta Bölge illeri olmak üzere ülke genelinde büyük tepki toplamıştı.YSK’nın kararını protesto eden on binlerce kişi alanlara çıkarak, yapılan haksızlığı protesto

YSK’nın intikamı!
Paylaş

YSK’nın kararını protesto eden on binlerce kişi alanlara çıkarak, yapılan haksızlığı protesto etti ve kararın düzeltilmesini talep etti. Halkın sokaklara dökülerek tepki göstermesinin ardından veto kararını düzelten YSK blokun 7 adayından 6’sının vetosunu düzeltti. Yaşanan protesto eylemlerine polisin yaptığı müdahaleler ise gerginliğin artmasına ve olayların çıkmasına neden oldu.

Birçok ilde yapılan YSK protesto gösterilerine müdahale eden polis, aralarında çocukların da olduğu yüzlerce kişiyi gözaltına altı. Gözaltına alınlardan ise savcılıklarından ardından çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklanarak cezaevlerine gönderildi.

TUTUKLAMALARA BİLDİK GEREKÇELER

Tutuklama kararları ise YSK’nın kararın düzeltilmesinin faturasının halka çıkartılmak istendiğini ortaya koyuyor. Yapılan tutuklamalara gerekçe olarak yine bildik gerekçeler sıralandı: Örgüt üyesi oldukları” ve “Örgüt adına eylem yapmak.”
Van’da üç gün boyunca devam eden olaylarda gözaltına alınanlardan önceki gün Van Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarılan 12’si çocuk toplam 43 kişinin ifade işlemleri geç saatlere kadar devam etti.

Savcılık tarafından ifadesi alınan 12 çocuktan 7’si serbest bırakılırken, 5 kişi tutuklandı. 31 kişiden 14’ü içinde tutuklama kararı çıktı. Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu, Gülbahçe, Şakirpaşa ve Barbaros Mahallelerinde, YSK protesto gösterilerinde gözaltına alınan 21 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 12’si çocuk 9 sanık tutuklama kararıyla mahkemeye sevk edildi. Mahkeme ifadeleri alınan 21 kişiden aralarında
1 çocuğun da bulunduğu 10 kişiyi tutukladı. 11 çocuk ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Siirt’te YSK’nın veto kararını protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 1’i kadın 5 kişi tutuklandı. Mersin’de YSK protestoları sırasında gözaltına alınan 7 kişiden 5’i tutuklandı. İstanbul’da ise gazetemiz baskıya girdiği sırada YSK protestosunda gözaltına alınan 36 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldı.

İzmir’de ise “Demokratik Çözüm Çadırı”na yapılan polis müdahalesinde gözaltına alınan BDP Konak İlçe Eş Başkanı Mahmut Poyraz, “Örgüt üyesi olmak” ve “Örgüt adına suç işlemek” iddialarıyla tutuklandı. (HABER MERKEZİ)


DERSİM’DE ÇALIŞMA BAŞLADI

Dersim’de  Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku Bağımsız Milletvekili Adayı Ferhat Tunç, seçim çalışmalarını başlattı. Seçim çalışmalar kapsamında Tunç ve beraberindeki heyet kentte bulunan kitle örgütlerini ziyaret etti. İlk olarak Dersim Barosunu ziyaret eden Tunç, avukatlardan destek istedi. Baro Başkanı Fatma Kalsen, kurum ve halkın Tunç’tan desteğini esirgemeyeceğini belirtti. Tunç ise, 30 yıllık sanat yaşamında Dersim’in acılı tarihini ortaya çıkartmak için mücadele içerisinde olduğunu, bunun için baskı, işkence ve hapis cezaları ile karşı karşıya kaldığını kaydederek, “Hiç kimsenin kuşkusu olmasın bu acıların ve mağduriyetin hesabını sormak için siyasete atılmış bulunmaktayım” dedi. İHD Dersim Temsilciliğini de ziyaret eden Tunç, İHD’den seçimlerde aktif çalışma sözü aldıktan sonra ESP İl Örgütünü de ziyaret etti. (DERSİM)

ÖNCEKİ HABER

‘İş değil ölüm vaat ediyorsun’

SONRAKİ HABER

Sınav iptal edilsin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa