25 Aralık 2022 08:08
Son Güncellenme Tarihi: 25 Aralık 2022 12:24

İstanbul, Edirne, Mersin ve Hatay’da Noel ayini düzenlendi

İstanbul’da Saint Antuan Kilisesi, Mersin’de Rum Ortodoks Kilisesi'nde, Edirne Bulgar Ortodoks Kilisesi'nde Hatay'ın İskenderun ve Antakya'da Ortodoks ve Katolik kiliselerinde noel ayini düzenlendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki Saint Antuan Kilisesi'nde, İsa peygamberin doğum günü kabul edilen 24 Aralık gecesi nedeniyle Noel ayini düzenlendi. Ziyaretçiler, kilisenin içerisinde mum yakarak yeni yıl için dilek tuttu.

DHA’nın haberine göre, İstanbul’da yaşayan Hristiyanlar İstiklal Caddesi’ndeki Saint Antuan Kilisesi’nde düzenlenen Noel Ayini’nde bir araya geldi. Yerli ve yabancı turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği ayine Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yavuz ve davetliler katıldı. Ayin öncesinde çok sayıda vatandaş mum yakıp dua etti. Okunan ilahilerin ardından saat 21.00 sıralarında Noel Ayini başladı. İsa peygamberin doğumunun da canlandırıldığı ayinde İncil’den bölümler okundu.

FENER RUM PATRİKHANESİ'NDE NOEL AYİNİ

Fatih'teki Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi'nde düzenlenen ayini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti. Ayin, Fener Rum Patrikhanesi'nin içerisinde bulunan Aya Yorgi Kilisesi'nde saat 09.00 sıralarında başladı. Ayin için gelenler kilisenin girişinde bulunan alanda mum yakıp dua etti. Fener Rum Patriği Bartholomeos, ayini yönetmek için kiliseye geldi. Ayinde İncil'den bölümler okundu, ilahiler söylendi ve dualar edildi. Ayine Türkiye'de yaşayan Rumların yanı sıra, yabancı turistler de ilgi gösterdi. Ayine katılanlardan Tea Hadelia, "Bugün çok heyecanlı ve mutluyum. Hz. İsa'nın doğum gününü kilisemizde karşılıyoruz. Tanrı'ya inanıyoruz ki, İsa geri dönecek" diye konuştu.

MERSİN'DE ORTODOKS KİLİSESİ'NDE NOEL AYİNİ YAPILDI

 Mersin’de Rum Ortodoks Kilisesi'nde Noel dolayısıyla ayin yapıldı.

AA'nın haberine göre, merkez Akdeniz ilçesinde bulunan kilisedeki ayini Peder İspir Coşkun Teymur yönetti. Teymur, Hıristiyan vatandaşlarla dua ederek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okuyan vatandaşlar, mum yakıp dualar etti. 

HATAY'DA ORTODOKS VE KATOLİK KİLİSELERİNDE NOEL KUTLANDI

Hatay'ın İskenderun ve Antakya ilçelerindeki Ortodoks ve Katolik kiliselerinde Noel dolayısıyla ayin düzenlendi.

AA’nın haberine göre, İskenderun Ortodoks Kilisesi'ndeki ayinde konuşan peder Dimitri Yıldırım, Noel Bayramı'nı kutlayanlara teşekkür etti.

Yıldırım, Noel Bayramı'nın tüm dünyaya barış, birlik ve kardeşlik getirmesini diledi.

Buradaki ayine İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da katıldı.

İskenderun Katolik Kilisesi'nde yapılan, barış mesajlarının verildiği ayini de Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetti.

Duaların edildiği Antakya Ortodoks Kilisesi'ndeki ayin ise kilisenin ruhani lideri Jan Delüller, rahip Dimitri Doğum ve Fadi Hurigil tarafından gerçekleştirildi.

Kiliselerin ışıklarla süslendiği ayinlerde mumlar yakıldı.

EDİRNE'DEKİ BULGAR ORTODOKS KİLİSESİ’NDE NOEL AYİNİ

Edirne'deki Bulgar Ortodoks kilisesi Sveti Georgi'de Noel ayini yapıldı.

Barutluk Mahallesi'ndeki Sveti Georgi Kilisesi'nde düzenlenen ayine Bulgaristan'da ve Edirne'de yaşayan Ortodokslar katıldı.

Rahip Aleksandır Çıkırık, İncil'den Hazreti İsa'yı anlatan ilahi ve dualar okurken, katılımcılar mum yakarak dua etti.

Ayin, duanın ardından Hristiyanlar tarafından kutsal sayılan, okunmuş ekmeğin dağıtılmasıyla sona erdi.

Çıkırık, ayin sonrası gazetecilere, İsa peygamberin doğuşunu kutlamak için bir araya geldiklerini söyledi.

Mutluluk, huzur ve barış duası yaptıklarını belirten Çıkırık, "Hepimize kutlu ve mutlu bayramlar dilerim. Edirne'de güzel bir dostluk ve kardeşlik ortamı var. Edirne'yi ne kadar sevdiğimi biliyorsunuz. Elimden geldiğince buraya ölene kadar hizmet edeceğim inşallah." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yolcu otobüsü devrildi: 15 yaralı

SONRAKİ HABER

Bağdat Caddesi'nde hız ölüm getirdi: Yayaya çarpıp kaçtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...