İngiltere'de mültecilerin göçmen merkezlerinde yasa dışı olarak alıkonulduğu ortaya çıktı
İngiltere'de yüzlerce mültecinin öçmen geri gönderme merkezlerinde yasadışı bir şekilde alıkonulduğu ortaya çıktı.

Görsel: Pixabay
İLGİLİ HABERLER

4 soruda Ruanda ve İngiltere’nin mültecileri caydırma planı

Sığınmacılara yönelik “İngiliz oyunu” devam ediyor
İngiltere’de yüzlerce göçmen, İçişleri Bakanlığı e-postalarına göre göçmen geri gönderme merkezlerinde yasadışı bir şekilde alıkonuldu.
BBC’nin haberine göre bir e-postada Dover yakınlarındaki Manston kasabasında kurulan bir merkezde haddinden fazla insanın tutulduğu belirtildi.
Söz konusu e-postada gözaltıların “artık yasal olmadığı” vurgulanırken, “İnsanları olabilen en kısa sürede otellere yerleştirmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verildi.
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, örneğine rastlanmamış şekilde artan göçmen teknelerinin, iltica sistemi üzerinde “çok büyük bir baskı” uyguladığı kaydedildi.
Bakanlık, “insanların olabildiğince hızlı bir biçimde otellere ya da diğer konaklama yerlerine götürülmesine çalışıldığını ” ifade etti.
E-postalar İçişleri Bakanı Suella Braverman'ın Manston’a gerçekleştirdiği ziyaretten bir gün sonra, yani 4 Kasım’da gönderildi.
Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası kapsamında elde edilen e-postalara göre, İçişleri Bakanlığı yetkilileri endişelerden haberdar edildi.
Ekim ayında yaklaşık 4 bin kişinin Manston’da çadırlarda tutulduğu ve bunun da aşırı kalabalığa ve hastalıklara neden olduğu ortaya çıkmıştı.
İçişleri Bakanlığı e-postalara göre ise Kasım ayının başında 450-500 civarında sığınmacı, Manston’daki aşırı kalabalık nedeniyle göçmen geri gönderme merkezlerine nakledildi. (HABER MERKEZİ)
Evrensel'i Takip Et