07 Aralık 2022 11:56

Tutuklu gazeteci Hakan Yalçın: Cezaevi yönetimi suç işliyor

Gazeteci Hakan Yalçın, Evrensel'e yazdığı mektupta cezaevi koşullarını anlattı. Cezaevi yönetiminin suç işlediğini belirten Yalçın “Bütün tutuklu haklarımız gasbediliyor” dedi.

Hakan Yalçın | Fotoğraf: MA

Reklam

Ankara merkezli 9 kentte 25 Ekim'de düzenlenen operasyonda tutuklanan gazeteci Hakan Yalçın, Evrensel'e yazdığı mektupta cezaevi koşullarını anlattı. Cezaevi yönetiminin suç işlediğini vurgulayan Yalçın “Bütün tutuklu haklarımız gasbediliyor” dedi.

Sincan 1’Nolu Yüksek Güvenlikli cezaevinde büyük bir tecrit politikası söz konusu olduğuna dikkat çeken Yalçın mektubuna şöyle devam etti:

“Bu cezaevi ağırlaştırılmış müebbet hükümlü, tutuklular için inşa edilmiş. Bizi burada tutuyorlar ve tek kişilik odalarda kalıyoruz. Bizler tutukluyuz ve günün 24 saati odadayız. Bunu cezaevi yönetimine söylememize rağmen diğer tutuklu arkadaşlarımızla bizi avluya çıkartmıyorlar, suç işliyor cezaevi yönetimi.

Yönetmeliğe göre tutuklular için avlu kapısının sabah 6 ile akşam 6 arası açık olması gerekiyor. Bütün söylem ve itirazlarımıza rağmen keyfi uygulama söz konusu. Bütün tutuklu haklarımız gasbediliyor. Bizler tutuklu haklarımızı istiyoruz. Arkadaşlarımızla aynı odaya getirilmeyi ve beraber avluya çıkarılmayı istiyoruz. Binlerce kes söylememize rağmen oyalıyorlar. Cezaevi yönetimi suç işliyor.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam