06 Aralık 2022 15:17
Son Güncellenme Tarihi: 06 Aralık 2022 21:17

Mecliste yumruklu kavga: Hastaneye kaldırılan İYİ Partili Hüseyin Örs ölümden döndü

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde yumruklu kavga çıktı. AKP'li Zafer Işık, İYİ Partili Hüseyin Örs'ün başını yardı. Kalp rahatsızlığı bulunan Örs, hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Bütçe görüşmelerinin ikinci gününde Meclis Genel Kurulu'nda AKP'li ve İYİ Partili vekiller arasında yumruklu kavga çıktı. AKP'li Zafer Işık'ın attığı yumruk sonucu başında açılma meydana gelen ve kalp rahatsızlığı bulunan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs yoğun bakıma alındı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Örs’ün sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada "Ailesiyle görüştük bilgi aldık. Şu an iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş." dedi.

Bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz kürsüde konuşma yaparken AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ile arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, oturuma 10 dakika ara verdi. Daha sonra AKP Milletvekili Alpay Özalan kürsüye yürüdü. Tartışma kavgaya dönüştü. İYİ Partili ve AKP'li vekiller arasında yumruklaşma yaşandı. AKP Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Örs'ün kafasında açılma meydana geldiği belirtildi. Örs'e ilk müdahaleyi muhalefet kulisinde İYİ Parti Milletvekili Aylin Cesur yaptı. Kravatı çıkarılan Örs bir süre oturtuldu. Kalp rahatsızlığı olduğu için önce Meclisteki revire götürülen Örs daha sonra Güven Hastanesine kaldırıldı.

ELEKTROŞOK İLE HAYATA DÖNDÜRÜLDÜ

Hüseyin Örs'ün elektroşok ile hayata döndürüldüğü açıklandı. Örs'ün kaldırıldığı hastaneye giden İYİ Partili Aylin Cesur ve Kürşad Zorlu açıklamalarda bulundu.

Aylin Cesur, "Saldırı sonrasında, başına yediği darbe sonrasında vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. TBMM revirine kadar eşlik ettim. Kendisinin (kalbine) geçen yıl pil takıldığını bildiğimiz için EKG çekilmesini rica ettik. EKG'de kalp ritminin bozulduğunu gördük. Derhal ambulansla Güven Hastanesi'ne getirmeye karar verdik. İlk müdahaleyle beraber ilaç uygulandı. Burada ilk müdahaleyi yaptılar. Yapılan müdahale halk kalp ritminin geri döndürülmesi diye bilinen elektroşok (kardiyoversiyon) tedavisidir. Çok önemli bir hadisedir. Kısa zamanda yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak hayati tehlikesi devam ettiği için yoğun bakımda" dedi. Cesur "Uyutuluyor kendisi. Hayati bir müdahale yapıldı" diye konuştu.

Kürşad Zorlu ise AKP'li Işık'ın Örs'e parmağındaki yüzükle vurduğunu söyledi. Zorlu, "Bu saldırıyı gerçekleştirilenler için utanç verici bir durumdur. Demokrasiyi, uzlaşmayı bir tarafa bıraktıklarını biliyorduk ama insanlığı bir tarafa bıraktıklarını milletimiz bir kez daha görmekte" ifadelerini kullandı.

Halk TV'ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Örs'ün hayati tehlikesinin bulunduğunu aktardı. 

ENGİN ALTAY: İYİYE GİDİŞ VAR

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Örs’ün sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada "Ailesiyle görüştük bilgi aldık. Şu an iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş." dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altay, doktorlardan bilgi aldığını ve Örs'ün hala yoğun bakımda olduğunu açıkladı. Altay, "Bana söylenen hastaneye 5 dakika geç gelseydi sayın milletvekilimizi kaybetmiş olacaktık. Yoğun bakımda ben de görüşemedim. Ailesiyle görüştük bilgi aldık. Şu an iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş." dedi.

Şiddetin asla kabul edilebilir bir şey olmadığını belirten Altay "Meclis Genel Kurulu'nda bazen arbede olur, olmasını istemeyiz ama olur. Ama bu öyle bir olay değil. Hüseyin Örs'ün kendisi, en barışçıl mizaçlı milletvekillerimizden biri. Kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma üzerine oradayken, saldıran milletvekili başka bir yerden Hüseyin Örs'ü hedef alarak yüzüne, gözüne açık fiziki bir saldırıda bulundu." dedi. 

AKŞENER, DAVUTOĞLU VE KILIÇDAROĞLU ZİYARET ETTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı. Akşener, hastaneden açıklama yapmadan ayrılırken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Örs'ün ciddi bir hayati tehlike atlattığını aktararak "Şu anda durumu daha iyi, kendisine müdahale yapılmış ancak bir müddet daha gözetim altında kalacak. Kalp pilinin durması ile çok büyük hayati risk geçirmiş. Her şeyden önce olaya sebep olan milletvekilinin en azından insani gerekçelerle özür dilemesi gerekir. Ümit ederim ki ilgili yetkililer gerekli dersi çıkarırlar. Tekrar Meral Akşener'e, İYİ Partililere ve Trabzonlulara geçmiş olsun." dedi.

Meral Akşener sosyal medya hesabından "Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!" paylaşımında bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Örs'ün sağlık durumuna ilişkin hastaneye gelerek bilgi aldı. CHP'den yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun hastanede tedavi altına alınan Milletvekili Örs’ü ziyaret ettiği belirtildi. geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ahura ve Praksis’ten İran’daki direnişe destek: Beraye Azadi

SONRAKİ HABER

Öldürülen hekimi anan sağlık emekçilerine soruşturma açıldı: Utanç verici bir soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...