Ahura ve Praksis’ten İran’daki direnişe destek: Beraye Azadi

Ahura ve Praksis müzik grupları, İran’daki protestoları konu alan “Baraye Azadi” şarkısını seslendirerek destek mesajı verdi.

06 Aralık 2022 15:10
Paylaş

İzmir’de çalışmalarını sürdüren Ahura ve Praksis müzik grupları, İran’daki rejime karşı protestoları konu alan “Baraye Azadi” şarkısını seslendirerek destek mesajı verdi.

İran’da Mahsa Amini’nin katledilmesiyle başlayan eylemler, birçok kente yayılırken ve ülkenin birçok yerinden eylemler açıklamalar yapılırken, İranlı müzisyen Shervin Hajipoor’un yazdığı Baraye Azadi şarkısı da dünyanın çeşitli yerlerindeki müzisyenler tarafından seslendirildi. Ahura ve Praksis de şarkıyı yeniden düzenleyerek kaydetti ve video-klip ile birlikte yayınladı. Kürtçe ve Türkçe sözlerle kaydedilen şarkı ile ilgili dört dilde açıklama yayınlayan müzik grupları, İran’da kadınların öncülüğünde başlayan isyana Türkiye’den müzikli bir selam verdiklerini ifade etti.

"UMUTLA SÖYLÜYORUZ"

Ahura ve Praksis gruplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İran’lı şair Füruğ Ferruhzad, ‘Ben gecenin sonundan söz ediyorum’ derken belki de bu günleri kastediyordu. Kadınların çaktığı kıvılcımla halk güçleri, onca yılın öfkesi ve özgürlük isteğiyle sokakları boyamaya devam ediyor. Oradan taşan heyecan tüm dünyayı sarıyor. İran halkının coşkusuna bir omuz da Ahura ve Praksis’ten: Beraye Azadi (Özgürlük için). Video çekim ve kurguyu FimxDC’nin üstlendiği şarkıyı, özgürlük mücadelesi uğrunda yaşamını yitirenlere saygı, dünyanın her tarafında özgür dünya için eyleme devam edenlere umutla söylüyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Hiranur Vakfı'nın çocuk istismarı savunması: Aile içinde

SONRAKİ HABER

Mecliste yumruklu kavga: Hastaneye kaldırılan İYİ Partili Hüseyin Örs ölümden döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...