19 Kasım 2022 16:26

Geçen yıl yaşamını yitiren 3 Suriyeli işçi mezarı başında anıldı

Mülteci Dayanışma Platformu geçen yıl çalıştıkları inşaat firmasına ait barakanın yakılması sonucu yaşamını yitiren 3 Suriyeli işçiyi mezarları başında andı.

Fotoğraf: Selin Kurşun/Evrensel

Paylaş

İzmir’de Mülteci Dayanışma Platformu, geçen yıl Güzelbahçe’de çalıştıkları inşaat firmasına ait barakanın yakılması sonucu yaşamını yitiren 3 Suriyeli işçinin ölüm yıldönümünde Yelki Mezarlığında bulunan mezarları başında anma ve basın açıklaması gerçekleştirdi.
“Hepimiz mülteciyiz, ırkçılığa hayır” yazılı pankart açılan anmada basın metninin Türkçesini Meral Kaban, Arapçasını ise Taha Elgazi okudu.

Irkçı saikle işlenen cinayetin örtbas edilmesine yönelik olduğunu söyleyen Kaban, “Bugün, aradan bir yıl geçtikten sonra davanın şu an soruşturma aşamasının devam etmekte olduğu, henüz iddianamenin hazırlanmadığı haberini de maalesef almış bulunmaktayız. Yerinden, yurdundan edilip bambaşka bir ülkede yaşamak zorunda kalan, ekmek parası kazanmak için çabalayan bu üç masum insan adına, aileleri adına ve vicdanlı tüm insanlar adına soruşturmanın bir an önce sonlandırılıp dava açılmasını ısrarla talep ediyoruz” dedi.

“ADALET HEMEN SAĞLANMALI”

Irkçılığın en büyük hedefi olan mültecilere yönelik saldırıları ve ayrımcılığı dile getirmek üzere anma düzenlediklerini dile getiren Kaban, “İzmir Mülteci Dayanışma Platformu olarak bizler, dünya ve ülkemiz deneyiminde mültecilere yönelik saldırıların esas kaynağının, ırkçı-milliyetçi zihniyet ve politikalar olduğunun, bu zihniyetin tüm dünyada egemenler tarafından beslendiğinin farkındayız. Tam da bu nedenle bu üç kişi için adaletin hemen sağlanması herkes için en önemli insanlık görevidir. İnsanlığa karşı işlenen bu suçları unutmayacağımızı ve unutturmamak için de elimizden geleni yapacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evli olduğu kadını öldüren erkek intihar etti  

SONRAKİ HABER

CHP'li Özel’den Soylu’ya: Senden korkan senden beter olsun, çık elindeki dosyayı açıkla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa