18 Kasım 2022 15:17

İşte övündükleri proje: 16 yaşındaki stajyer işçi iş cinayetinde can verdi!

Elbistan’da 16 yaşındaki çırak öğrenci Ali Sait Karpınar, çalıştığı iş yerine ait kamyonetin kasasından düşerek can verdi. Milli Eğitim Bakanı Özer, liseli çırak kalfa sayısının artmasıyla övünmüştü.

Mahmut Özer | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Maraş Elbistan’da bir çelik kapı firmasında stajyer işçilik yapan 16 yaşındaki Ali Sait Karpınar, dün çalıştığı iş yerine ait kamyonetin kasasından düşerek yaşamını yitirdi.

İSİG Meclisinden yapılan paylaşımda “Ali Sait Karpınar. 16 yaşında, çelik kapı firmasında stajyer işçi... Kahramanmaraş Elbistan’da iş yerine ait açık kasa kamyonetle seyir halindeyken kasadan düşerek hayatını kaybetti” denildi.

Ajanslarda yer alan haberlere de çırak öğrenci Ali Sait Karpınar, dün Orhangazi Mahallesi Eldelek Caddesi’nde İ.E.G. idaresindeki kamyonetin kasasından düştü. Yola başını çarpan Karpınar ağır yaralandı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Karpınar, Elbistan Devlet Hastanesine kaldırıldı ve burada yaşamını yitirdi.

Karpınar’ın cansız bedeni, savcılık incelemesinin ardından otopsi için Kahramanmaraş Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BAKAN ÖZER YAPTIKLARINI ÖVMÜŞTÜ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, geçtiğimiz günlerde meslek liselerinde çırak kalfa sayısını 1 milyonun üzerine çıkardıklarıyla övünmüş ve “Türkiye’nin her noktasında artık özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için çırak, kalfa, usta ile ilgili hiçbir sorun kalmadı” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi çalışanları kasım ayı ücretlerinin ödenmesini istedi

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri: Boğaziçi’de usulsüz atamalar hız kesmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...