Didim’de okullarda “Bir öğün ücretsiz yemek” için adım atılacak
Didim Emek ve Demokrasi Platformu, okullarda 1 öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek dağıtılması için önümüzdeki hafta gerekli görüşmeleri yapacaklarını duyurdu.

Fotoğraf: Elif Dikbaş/Evrensel
İLGİLİ HABERLER

Okullarda bir öğün ücretsiz yemek teklifi AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi

Bir öğün sağlıklı ücretsiz yemek teklifi 'Solcuların uydurması' diyerek reddedildi

Çanakkale’de bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek talebi nasıl büyüyor?

Okullarda ücretsiz yemek mümkün: Çocukların gelecekte yaşayacağı pek çok problemi çözüyor
Didim Emek ve Demokrasi Platformu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken muhalefet partilerinin okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verilmesi için sunduğu ek bütçe teklifinin AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesine tepki göstererek, Didim’deki okullarda 1 öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek dağıtılması için önümüzdeki hafta gerekli görüşmeleri yapacaklarını duyurdu.
Okullarda yetersiz beslenmenin çocuklara fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimini tehdit ettiğini belirten platform, “Didim yerelinde okullarda bir öğün sağlıklı ve ücretsiz yemek dağıtılması talebimizle ilgili önümüzdeki hafta Emek ve Demokrasi Platformu olarak Didim Belediyesi’nden başlayarak gerekli görüşmeleri yapacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı. (Aydın/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et