23 Nisan 2011 07:10

Temizöz’e görevi ihmalden soruşturma açılmış

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında görev yapan Kayseri Eski Alay Komutanı ve JİTEM davasından yargılanan Albay Cemal Temizöz, ilçede görev yaptığı dönemde işlenen 52 faili meçhul cinayetten sorumlu tutulurken, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da o döneme ilişkin hakkında 6 soruşturma açı

Temizöz’e görevi ihmalden soruşturma açılmış
Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1993-1995 yılları arasında görev yapan Kayseri Eski Alay Komutanı ve JİTEM davasından yargılanan Albay Cemal Temizöz, ilçede görev yaptığı dönemde işlenen 52 faili meçhul cinayetten sorumlu tutulurken, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da o döneme ilişkin hakkında 6 soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Aralarında Korucubaşı Kamil Atak’ın da bulunduğu 6’sı tutuklu 7 sanığın Şırnak’ın Cizre ilçesinde işlenen 52 faili meçhul cinayetle ilgili yargılandığı dava duruşmasında ortaya çıkan soruşturmalarda, “Gasp suçu”, “Görevi ihmal”, “Adli görevi ihmal” suçlamaları nedeniyle haklarında soruşturma açıldığı ortaya çıktı. Diğer yandan Temizöz hakkında Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 1994-95 yıllarında “Adli görevi ihmal” ve “Görevi ihmal” suçundan soruşturma açıldığı belirtildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

SES Genel Kurulu’nda 9 Eylül örneği

SONRAKİ HABER

Nedir bu Diyarbakır meselesi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa