19 Şubat 2011 00:18

Kilise saldırısını eski bakan planlamış

MISIR Eski İçişleri Bakanı Habib el Adli, İskenderiye Azizler Kilisesi’nde 2011 yılının ilk günü yaşanan ve 20’den fazla Kıpti Hıristiyan’ın ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyı planlamakla suçlanıyor.Mısır’da Arapça ve İngilizce yayımlanan El Mısri El Youm gazetesinin İnternet sitesinde yer a

Kilise saldırısını eski bakan planlamış
Paylaş

MISIR Eski İçişleri Bakanı Habib el Adli, İskenderiye Azizler Kilisesi’nde 2011 yılının ilk günü yaşanan ve 20’den fazla Kıpti Hıristiyan’ın ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıyı planlamakla suçlanıyor.
Mısır’da Arapça ve İngilizce yayımlanan El Mısri El Youm gazetesinin İnternet sitesinde yer alan habere göre, adli yargı kaynakları, Adli’nin hakkındaki yasal prosedür tamamlandıktan sonra yargı araştırmasının yakında başlayacağını kaydettiler.
Aynı kaynaklar, Adli’nin İskenderiye kentinde 2011 yılının ilk günü yaşanan kilise saldırısının planlaması başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Mübarek’in istifası ile sonuçlanan gösteriler sırasında polise, protestoculara karşı ateş açma emri verme, kara para aklama, vurgunculuk ve dolandırıcılık suçlamaları ile karşı karşıya kalacağını savundular.
Askeri savcıların Adli’nin eski yardımcılarından bir kaçından tanıklık yardımı aldığını öne süren söz konusu kaynaklar, savcıların yargılamayı başlatabilmek ve suç kanıtı elde etmek maksadı ile Adli ve bakanlık yetkilileri arasında kaydedilen konuşmaları dinlediklerini ileri sürdüler.
Saldırıdan sonra Mısır Eski İçişleri Bakanı Habib el Adli, saldırıyı Gazze şeridinde faaliyet gösteren El Kaide bağlantılı İslam Ordusu adlı bir örgütün yaptığını öne sürmüş, söz konusu örgüt Adli’nin iddialarını yalanlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Irak’ta isyan kuzey’e sıçradı

SONRAKİ HABER

Mısır devrimi antiemperyalist karakterlidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa