02 Kasım 2022 21:37

Kılıçdaroğlu uyuşturucu baronlarına seslendi: Kafalarını koparacağım

'Uyuşturucu' ve 'kirli para' açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu, uyuşturucu baronlarına seslendi "Hâlâ hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim. Kafalarını koparacağım" dedi.

Fotoğraf: Serhat Zafer/AA

Paylaş

Londra'ya giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'uyuşturucu' ve 'kirli para' açıklamalarına devam etti. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan güya sigaraya karşı. Ama kara parada sorun yok. Ülkeyi gri listeye soktular. Kara para pisliğinin bulaştığı ülkeler listesi bu" ifadelerini kullandı. Uyuşturucu baronlarına seslenen Kılıçdaroğlu, "O pisliklere sesleniyorum. Hâlâ hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim. Kafalarını koparacağım” dedi.

Amerika'nın gezisinin ardından Londra ile yurtdışı ziyaretlerine devam eden CHP lideri Twitter hesabından yaptığı açıklamalar ile uyuşturucu ve kirli para açıklamalarına devam etti.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye’yi önce maddi açıdan batırdılar. Sonra da kara paraya izin verdiler ve manevi olarak batırma süreci başladı. Erdoğan güya sigaraya karşı. Ama kara parada sorun yok. Ülkeyi gri listeye soktular. Kara para pisliğinin bulaştığı ülkeler listesi bu.

Kara para ile şehirlerimize mafya geldi.  Uluslararası uyuşturucu baronlarına sesleniyorum, şehirlerimizi terk edin. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğiz.

Peki çözüm nerede. Çözüm temiz parayı, temiz yatırımcıyı ülkeye getirmektedir. O paralarla, o yatırımlarla gençleri sokaklardaki bu bataklıktan çekip alacağız.

Temiz paranın girdiği sokaktan, kirli para hemen kaçar. Ben bu parayı bulup getireceğim. Bunun için Londra’dayım. Burada görüşeceğim bazı yatırım bankaları ve girişim sermayesi fonları dünyada 5 Trilyon Dolar parayı yönetiyor. Halkımdan ricam, sabırla Kasım sonunu bekleyin."

"TEMİZ PARAYI TÜRKİYE'YE NASIL GETİRİRİZ BUNUN İÇİN LONDRA'DAYIM"

Kılıçdaroğlu, İngiltere’nin başkenti Londra’dan; KRT TV Ana Haber’de Savaş Kerimoğlu’nun sorularını da yanıtladı. Canlı yayında konuşan Kılıçdaroğlu, “İngiltere’ye Kılıçdaroğlu niye gitti?​” sorusuna "Türkiye’yi aydınlığa çıkarmak; İçinde bulunduğu krizden Türkiye’yi nasıl çıkarırız, bilgi ekonomisini ülkemizde nasıl egemen hale getiririz, nasıl bu işi çözeriz, temiz parayı Türkiye’yi nasıl getiririz, Türkiye’yi kirli paradan nasıl arındırırız… Bunun için Londra’dayım. Görüşmelerimi de bu çerçevede yapıyorum." yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"KAFALARINI KOPARACAĞIM"

"Ama daha büyük bir sorun var. Kara para ile gelen mafyalar… Yani baronlar at koşturuyorsa ülkede, burada sorunumuz var. Allah aşkına ben sormak isterim. Sırpların ne işi var İstanbul’da. Sorun kendinize: Sırplar İstanbul’da ne iş yapar? Uluslararası uyuşturucu pislikleri İstanbul’u doldurdu. Daha ağır bir şey söyleyeceğim ama dilim varmıyor. O pisliklere sesleniyorum. Hala hayattayken kaçın. Seçimi aldıktan sonra peşinize düşeceğim. Kafalarını koparacağım. Evlatlarımızı zehirleyenlere karşı asla ve asla acımayacağım."

Çözüm nerede? Bir yalandan, ‘bacak kırma’ algısı; yok torbacı operasyonu algısı… Boş şeyler bunlar. Bunlar toplumu kandırmak. Gerçek çözüme odaklanacağız. Çözüm: Temiz parayı, temiz yatırımcıyı Türkiye’ye getirmektir. Temiz para, temiz yatırımcı. O paralarla, o yatırımlarla gençleri sokaklardan toplayacağız. Temiz paranın girdiği sokaktan; kirli para, uyuşturucu paraları kaçacak. Ben bu parayı bulup getireceğim. Bunun sözünü verdim. Bunun için Londra’dayım. Halkımızdan ricam, sabırla Bay Kemal’i beklesinler. Kasım sonunu beklesinler. Çok ama çok güzel şeyler açıklayacağım.” (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Fed faiz artırdı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Yalova'daki CHP'li vekiller için: Dokunulmazlıklarının kaldırılması gerekir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...