23 Nisan 2011 06:43

Öğrencilerden Başbakana: "Tehditlerinizden korkmuyoruz"

YGS’ deki şifre skandalına karşı yapılan protestolar devam ediyor. İstanbul’da dün Sultanahmet Adliyesi önünde toplanan öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yürüdü.ÖSYM Başkanı Ali Demir ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun istifa etmesini isteyen öğrencilere, Eğitim Sen &

Öğrencilerden Başbakana:
Paylaş

ÖSYM Başkanı Ali Demir ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun istifa etmesini isteyen öğrencilere, Eğitim Sen üyeleriyle, Şair Yazar Sennur Sezer ve Adnan Özyalçıner de destek verdi.

Burada konuşan İstanbul Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosun, olaylara duyarsız kalan Milli Eğitim Bakanını ve kopya sorumlusu ÖSYM Başkanını istifaya çağırdı.

‘Şifreye başkaldırı', 'YGS iptal edilsin’, ‘Şifresiz hava sahası istiyoruz’, ‘Ali Demir istifa etsin’ dövizlerinin taşındığı eylemde ‘Parasız eğitim sınavsız üniversite’, ‘Nimet abla sen gir sınava’ sloganları atıldı.

Öğrenciler adına konuşan Selda Çobanbaş ise talepleri dikkate alınana kadar eylemlerinin devam edeceği uyarısında bulundu.

Başbakanın “Biz de size karşı 10 bin genç çıkartırız, yürütürüz” sözlerini eleştiren Çobanbaş,”Bir başbakan ve bu ülkeyi yöneten kişi olarak siz nasıl dersiniz; 10 kişi bulurum çıkartırım ben de sizin karşınıza. Burada siz ve biz diye hitap edilen kimdir?​” diye sordu. Çoban, “Ne açılan soruşturmalardan, ne yapılan tehditlerden, ne de sözde karşımıza çıkartılacak olan 10 bin kişiden korkuyoruz. Çünkü hak bizimdir. Ali Demir istifa edene kadar, sınav iptal edilene kadar, suçlular bulunup cezalandırılana kadar mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Öğrencilere seslenen Sennur Sezer, öğrenciler el ele olduğu sürece hiçbir iktidar gücünün direnişlerini yenemeyeceğini dile getirdi.

Açıklamanın ardından beş öğrenci İl Milli Eğitim Müdürlüğüne taleplerinin yer aldığı bir dilekçe verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tatmin olanlara mektup yazdılar!

SONRAKİ HABER

Müze çocuklara kapalı: Bir lirası olmayan giremez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...