23 Nisan 2011 05:28

Kadın ve çocukların katledilmediği bir Türkiye için

Emek Partisi Eskişehir İl Örgütü, düzenlediği basın toplantısıyla 4 kadın milletvekili adayını tanıttı. Milletvekili adayları kadın ve çocukların katledilmediği, tecavüze uğramadığı, bir Türkiye’yi birlikte kurma çağrısı yaptı.Kadın milletvekili adayları adına konuşan Gürsel Şenşafak, 8 yıllık AKP iktidar

Kadın ve çocukların katledilmediği bir Türkiye için
Paylaş

Kadın milletvekili adayları adına konuşan Gürsel Şenşafak, 8 yıllık AKP iktidarı döneminde özelleştirme, taşeronlaştırma, güvencesiz ve düşük ücretle çalışma dayatmaları sonucu işsizlik ve yoksulluğun arttığına dikkat çekerek, bu durumun en fazla kadın ve çocukları vurduğunu söyledi.

Sağlığın paralı hale gelmesiyle insanların hastaneye gitmeye korkar hale geldiğini belirten Şenşafak, “Tüm bunlara Fransız olan Başbakan, kadınlara üç çocuk doğurmayı salık vermektedir. Kadın ve çocukları açlığa, sefalete iten hükümet, aynı zamanda kadını sosyal varlık olarak da aşağı görmektedir. Üç çocuk doğurun derken, aslında dört duvar arasına mahkum olun demektedir” dedi.  

Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’da kadınlarla yaptığı toplantıda ‘Kadınlarla erkekler eşit değildir’ dediğini hatırlatan Şenşafak, Üzmez davasının sonuçları, Konya Selçuk Üniversitesindeki profesörün ve Karadenizli belediye başkanının söylediği sözlerin aslında AKP zihniyetinin tezahürü olduğunu dile getirdi. Kadın cinayetleri, kadına yönelik taciz ve tecavüz olaylarının da artık çığırından çıktığını vurgulayan Şenşafak, “Hükümete dur demenin zamanı geldi” dedi.

Eskişehir halkına seslenen Şenşafak, “Seçimlerde Emek Partisinde politika yaparak işçi emekçi iktidarına birlikte yürüyelim. Yoksulluğun olmadığı Kürtlerle Türklerin eşit haklara sahip olduğu, Alevilerin özgürce ibadetlerini yerine getirdiği, kadın ve çocukların katledilmediği, tecavüze uğramadığı, tam bağımsız demokratik Türkiye’yi birlikte kurabiliriz” dedi. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de OHAL sürüyor

SONRAKİ HABER

EMEP Kayseri adaylarını tanıttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...