19 Şubat 2011 00:18

Irak’ta isyan kuzey’e sıçradı

IRAK’ın güneyinde yaklaşık 15 gündür süren eylemler kuzey şehirlerine de sıçradı. Çarşamba günü güneyde Kut şehrinde yapılan gösterilerin ardından Perşembe günü de Kerkük ve Süleymaniye sokakları hareketlendi. Süleymaniye kentinde sokağa çıkan halka polisin saldırması sonucu 2 kişi hayat

Irak’ta isyan kuzey’e sıçradı
Paylaş

IRAK’ın güneyinde yaklaşık 15 gündür süren eylemler kuzey şehirlerine de sıçradı. Çarşamba günü güneyde Kut şehrinde yapılan gösterilerin ardından Perşembe günü de Kerkük ve Süleymaniye sokakları hareketlendi. Süleymaniye kentinde sokağa çıkan halka polisin saldırması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken 50 kişi de yaralandı.
Iraklılar, işsizliği ve yönetimde yoğun olarak görülen yolsuzlukları protesto ediyor. Çarşamba günkü olaylarda, Kut şehrinde devlet binalarına saldırılmış ve valilik ateşe verilmek istenmişti. Süleymaniye’de de göstericilerin hedefi yönetimdeki Kürdistan Demokratik Partisi binası oldu. Yetkililer, yüzlerce Kürt’e bölgesel yönetimin güvenlik gücü olan Peşmergelerin ateş açtığını, saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin de yaralandığını söyledi.
Bölgedeki kaynaklar, protestocuların kentin merkezinde bulunan bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani’nin karargahına yürüdüğünü, bazılarının binaya taş attıklarını, Kürt güvenlik güçlerinin de binanın çatısından göstericilere ateş açtıklarını ifade etti. Hastane ve polis kaynakları, ölüm ve yaralanmaların tamamının açılan ateş sonucu meydana geldiğini vurguladı. Süleymaniye’de olaylarla ilgili daha önce gelen haberlerde, ölü sayısı 5, yaralı sayısı 30 olarak verilmişti.
Bu arada Irak’ın güneyindeki Basra kentinde de 600 kadar kişi vilayet binası önünde toplanarak valiyi protesto etti. Bağdat’ın 270 kilometre güneyindeki Nasir kasabasında da onlarca kişi belediye binasına saldırarak binayı ateşe verdi. IRAK

ÖNCEKİ HABER

Alman bakan, tez hırsızı çıktı

SONRAKİ HABER

Kilise saldırısını eski bakan planlamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...