17 Ekim 2022 13:22

TTB Bartın ziyareti: İşçiler ve sağlık emekçileriyle görüşüldü, incelemeler yapıldı

TTB heyeti, alanda yaptığı görüşme ve incelemelere ilişkin önümüzdeki günlerde değerlendirme raporu hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Fotoğraf: Eren Ergine/Evrensel

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Bartın’da maden ocağında 41 işçinin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan patlama üzerine bölgeyi ziyaret etti. TTB heyeti, alanda yaptığı görüşme ve incelemelere ilişkin önümüzdeki günlerde değerlendirme raporu hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

Heyette TTB Genel Sekreteri Dr. Vedat Bulut, Merkez Konseyi üyesi Dr. Ahmet Karer Yurtdaş, İşçi Sağlığı ve İşyeri Hekimliği Kolu Yürütme Kurulu üyesi ve Karabük Tabip Odası Başkanı Dr. Halil Berkay Uzuncu, Olağandışı Sağlık Hizmetleri Kolu Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ercan Yavuz ve Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Muharrem Baytemür yer aldı.

Maden ocağının olduğu bölgeye giden heyet, Bartın Tabip Odası Başkanı Dr. Uğur Saçu, Genel Sekreteri Dr. Zeynep Balım ve önceki dönem başkanı Dr. Ahmet Çatı ile birlikte maden işçilerinin yemek, hazırlık ve dinlenme için kullandığı alanlarda ve sendika odalarında incelemelerde bulundu. Maden ocağında çalışan işçilerle de görüşen heyet, patlamanın öncesi ve sonrasının nasıl yönetildiğine ilişkin aktarımlar aldı. Madendeki işçi sağlığı birimi, revir ve alanda kurulu 112 çadırını ziyaret ederek sağlık emekçileriyle görüşen heyet, yaralıların durumlarına ilişkin bilgi alarak alandaki sağlık hizmetlerini değerlendirdi.

TTB heyeti, alanda yaptığı görüşmeler ve incelemeler ışığında önümüzdeki günlerde bir hızlı değerlendirme raporu hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aydın Valiliğinden kurumlara: İzin almadan konuşmayın

SONRAKİ HABER

Boşanma aşamasında olduğu kadını bıçakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...